Met de HBO opleiding Small Business Retail Management wordt jij op de juiste manier voorbereid op het ondernemerschap. Je leert hoe je jouw eigen bedrijf straks tot een succes kunt gaan maken. Met deze studie op zak kun je tevens de functie van filiaalmanager vervullen bij binnen diverse bedrijven. Als vanzelfsprekend ben jij geïnteresseerd in alles wat met verkoop, ondernemerschap en management te maken heeft. Daarnaast sta je altijd open voor nieuwe ontwikkelingen en vind je het leuk om die op de voet te volgen. Je bent ambitieus, beschikt van nature over een goed inzicht en hebt leidinggevende eigenschappen. Je ambieert niet alleen het verkoopvak, maar vindt het ook leuk om je achter de schermen bezig te houden met bijvoorbeeld de planning, het op peil houden van de voorraad en het distributiebeheer. Als dit je aanspreekt, dan is de HBO Small Business Retail Management opleiding precies wat je zoekt.

Studieopbouw

De HBO opleiding Small Business Retail Management bestaat uit een aantal delen. In het begin van de opleiding leer je alles wat je moet weten over bijvoorbeeld beeldvormend en startend ondernemerschap. Naast theoretische kennis doe je in deze opleiding ook ervaring op in de praktijk. Bijvoorbeeld door te gaan werken voor een onderneming of bedrijf dat aansluit bij deze opleiding. Ook innoverend ondernemerschap komt in deze HBO opleiding Small Business Retail Management aan bod. Tijdens de studie werk je samen met medestudenten aan het oprichten van een business en het bedenken van een uniek product. Ook het schrijven van een businessplan maakt onderdeel uit van deze opleiding.

Type opleiding en studieduur

Deze HBO opleiding Small Business Retail Management neemt gemiddeld 4 jaar in beslag. Als je voldoet aan de juiste toelatingseisen kun je tevens een verkort traject volgen van 3,5 jaar. De studie wordt aangeboden met een duale route. Dat betekent dat je deze opleiding combineert met een vaste baan bij een gerelateerd bedrijf.

Past de opleiding HBO Small Business Retail Management bij mij?

Deze HBO opleiding Small Business Retail Management past bij jou als je een passie hebt voor alles wat met ondernemerschap te maken heeft. Je vindt het leuk om actief te zijn als verkoper binnen een bepaald bedrijf, maar houd je ook graag bezig met de organisatie achter de schermen. Je gaat als vanzelfsprekend graag met mensen om en bezit uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden. Daarnaast heb je een goed inzicht en kijk je altijd een stap vooruit. Je hebt een positieve en creatieve instelling en bent altijd op zoek naar verbeteringen en vernieuwingen.

  • je hebt goede communicatieve en sociale vaardighede
  • je bent creatief en hebt een goed inzicht
  • je bent stressbestendig en bezit leidinggevende eigenschappen
  • je hebt een talent voor organiseren, hebt doorzettingsvermogen en weet prioriteiten te stellen

Toelatingseisen en vooropleiding

Als je wilt beginnen met de HBO opleiding Small Business Retail Management, dan moet je aan een aantal toelatingseisen voldoen. Je bent in het bezit van een afgeronde HAVO, VWO of MBO diploma op niveau 4 met economie en handel in het vakkenpakket. Je mag ook met deze opleiding beginnen als je 21 jaar of ouder bent en slaagt voor de toelatingstest die voor deze opleiding geldt.

Aan de slag na HBO Small Business Retail Management

Als je deze HBO studie Small Business Retail Management op zak hebt, dan kun je aan de slag binnen een breed werkveld. Je kunt ervoor kiezen om direct je eigen onderneming te starten in elke willekeurige branche. Eerst ervaring opdoen in de praktijk kan natuurlijk ook. Je kunt dan bijvoorbeeld een functie gaan bekleden als bedrijfsleider of business unit manager. Ook een baan als afdelings- of filiaalmanager behoren tot de mogelijkheden.

Kan ik verder leren?

Ja, als je HBO opleiding Small Business Retail Management succesvol hebt afgerond, kun je ervoor kiezen om door te leren. Dit kun je doen door het volgen van een bacheloropleiding. Een goed voorbeeld van een aansluitende studie is Small Business and Entrepreneurship. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om eerst praktijkervaring op te doen binnen diverse bedrijfstakken.