MBO-opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality

In het kort

3 jaar
Studieduur
Horeca & Toerisme
Richting
MBO, Niveau 4
Niveau

Als je graag aan de slag wilt als Leidinggevende Travel & Hospitality, dan ga je in de eerste plaats graag met mensen om. Jij zal namelijk alles in het werk stellen om toeristen de tijd van hun leven te bezorgen. Je bezit van nature dienstverlenende capaciteiten en hebt een voorliefde voor reizen en toerisme. Met het MBO diploma Leidinggevende Travel & Hospitality kun jij straks aan de slag binnen een reisbureau, een luchtvaartmaatschappij, Internationale touroperator of als leidinggevende binnen een hotel. Je weet de gast altijd op de juiste manier te adviseren over bijvoorbeeld een reis of een samengesteld arrangement. Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal en beschikt over uitstekende sociale vaardigheden. Ook kun je verantwoordelijk werken en durf je de leiding te nemen.

Studieopbouw

De MBO studie tot Leidinggevende Travel & Hospitality bestaat uit een aantal delen welke zich laten onderverdelen in basis, het profiel en keuzedelen. Tijdens deze MBO opleiding worden jouw vaardigheden op het gebied van inzicht en gedrag uitgebreid, maar wordt er ook aandacht besteed aan het op de juiste manier afhandelen van reserveringen en boekingen. Ook leer je hoe je als Leidinggevende Travel & Hospitality straks op de juiste manier moet coördineren. Natuurlijk zijn topografie, de administratieve en financiële boekhouding en het werken met reserveringssystemen ook belangrijke onderdelen van deze studie. Daarnaast loop je diverse leuke stages bij erkende leerbedrijven waardoor je de theoretische kennis vast in de praktijk kunt brengen.

Vind jouw droombaan in 1 minuut

100% gratis, direct 3 matches

Type opleiding en studieduur

De MBO opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality neemt 3 jaar in beslag. De leerweg die je daarbij kunt volgen is BOL. Dat betekent dat je het grootste deel van je studie op school doorbrengt, terwijl je daarnaast ook nog interessante stages loopt bij een relevant bedrijf. De stage mag je tevens in het buitenland volgen. Bijvoorbeeld bij een grote reisorganisatie of een resort.

Doorstuderen op het HBO?

Je kan na deze studie verder met bijvoorbeeld één van de volgende opleidingen

Past de MBO opleiding tot Leidinggevende Travel & Hospitality bij mij?

Als je wilt starten met deze toeristische MBO opleiding, dan kun je goed met mensen omgaan en bezit je van nature een oplossingsgerichte denkwijze. Jij stelt alles in het werk om het gasten en toeristen zoveel mogelijk naar de zin te maken. Je bezit dan ook over dienstverlenende en servicegerichte eigenschappen. Ook als je een voorliefde hebt voor reizen, een team kunt aansturen én flexibel bent past deze MBO opleiding bij jou.

  • je gaat graag met mensen om en hebt een dienstverlenende instelling
  • je denkt en handelt oplossingsgericht
  • je kunt aansturen, adviseren en bent flexibel
  • je bent stressbestendig en kunt prima functioneren onder druk

Toelatingseisen en vooropleiding

Als je wilt beginnen met de MBO opleiding tot Leidinggevende Travel & Hospitality, dan moet je aan een aantal toelatingseisen kunnen voldoen. Dit kan bijvoorbeeld een vooropleiding op VMBO niveau zijn waarbij je een gemengde, kaderberoepsgerichte of theoretische leerweg hebt gevolgd. Ook als je in het bezit bent van een MBO-2 diploma mag je beginnen met deze studie in de toeristische sector. Je wordt tevens toegelaten met een HAVO of VWO overgangsbewijs van 3 naar 4.

Opleiding leidinggevende travel & hospitality locaties

We hebben 9 scholen gevonden die de MBO-opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality op MBO Niveau 4 aanbieden.

Opleider Grootte Locatie(s)
Albeda College Albeda College Groot 28 locaties (in 12 steden) * Meer info
Friesland College Friesland College Gemiddeld Leeuwarden Meer info
ROC van Twente ROC van Twente Groot 33 locaties (in 13 steden) * Meer info
MBO Amersfoort MBO Amersfoort Gemiddeld 10 locaties (in 2 steden) * Meer info
ROC Nijmegen ROC Nijmegen Gemiddeld 5 locaties (in 2 steden) * Meer info
ROC van Amsterdam ROC van Amsterdam Groot 23 locaties (in 7 steden) * Meer info
ROC Mondriaan ROC Mondriaan Groot Den Haag Meer info
Noorderpoort Noorderpoort Groot 19 locaties (in 9 steden) * Meer info
Zadkine Zadkine Groot 16 locaties (in 6 steden) * Meer info
* Bekijk meer informatie om alle locaties en opleidingen te bekijken.
Eerste
Vorige
Volgende
Laatste

Aan de slag als Leidinggevende Travel & Hospitality

Na het afronden van deze MBO studie kun je aan de slag binnen een leidinggevende functie in de reiswereld of binnen de toeristische sector. Dit kan op een luxe vakantieresort zijn in het buitenland, maar natuurlijk ook binnen de luchtvaart of een reisbureau. Jij adviseert gasten zo goed mogelijk omver hun reis, regelt de reserveringen en boekingen en bent het aanspreekpunt binnen een team. Met dit MBO diploma op zak, zet je tevens een stap in de juiste richting als je graag zelf een reisorganisatie wilt starten in Nederland of het buitenland.

Kan ik verder leren?

Als je de MBO opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality op zak hebt, kun je aan de slag binnen de toeristische sector. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om door te studeren. Dit kun je bijvoorbeeld op HBO niveau doen door het volgen van de opleiding Facility of Leisure Management, maar ook HBO Toerisme behoort tot de mogelijkheden.

MBO-opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality video

Benieuwd hoe jouw werkomgeving er uit komt te zien na het volgen van de opleiding MBO-opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality? Bekijk de video en zie hoe het werk en de opleiding er uit ziet.

Praktische informatie

De opleidingscode voor MBO-opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality is (Crebo): 25352

De kans dat jouw beroep op de tocht komt te staan omdat robots het werk op den duur over zullen nemen is redelijk groot.

Met een papiertje van de MBO-opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality, heb je bij aansluitende beroepen een prima salaris!

Carrièrekansen met een Leidinggevende Travel & Hospitality diploma

Laag Hoog


Salaris

Laag Hoog


Werkgelegenheid

Weinig Veel


Aantal banen

Weinig Veel


Groeimogelijkheden

Groot Klein


Robotisering

Anderen bekenen ook deze MBO Niveau 4 opleidingen

MBO-opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality

Leidinggevende Leisure & Hospitality

Werkgelegenheid
Salaris

Als Leidinggevende Leisure & Hospitality zorg je ervoor dat mensen een fijne en onbezorgde tijd…

Meer over deze opleiding
MBO-opleiding Leidinggevende Keuken

opleiding Leidinggevende Keuken

Werkgelegenheid
Salaris

Als je naast een passie voor koken en lekker eten ook graag een leidinggevende rol…

Meer over deze opleiding