Heb jij oneindig veel creatieve ideeën over goede games en heb je altijd willen weten wat de invloed van games is? Met de opleiding Game Development krijg je alle handvaten aangereikt om games te ontwikkelen en in de wereld van de games aan de slag te gaan.

Andere leerroutes hbo-ICT

Game Development is één van de vijf leerroutes van de hbo opleiding ICT. De andere leerroutes zijn:

  • Business IT & Management
  • Cyber Security
  • Software Engineering
  • Technische Informatica

In de leerroute Game Development ligt de nadruk op het ontwikkelen van games en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast leer je daarnaast ook alles over de ICT-sector.

Studieopbouw

Alle leerroutes van de opleiding ICT duren 4 jaar en zijn onderverdeeld in een basisfase en hoofdfase. Tijdens het eerste jaar (propedeuse) volg je de basisvakken samen met de studenten van de andere leerroutes. Daarnaast leer je de basis van Games en ook het programmeren komt uitgebreid aan bod.

Na de propedeuse volgt de hoofdfase, ook wel de verdiepingsfase genoemd. Je loopt stage, volgt een minor en sluit de opleiding uiteindelijk af met een afstudeeropdracht bij een bedrijf. In de hoofdfase staan assessments centraal: met deze opdrachten bouw je een portfolio op en laat je zien wat je kan.

Past de opleiding bij mij?

Hoe weet je of een ICT-opleiding richting Security bij je past? Kijk of je jezelf herkent in de onderstaande punten:

  • Je werkt nauwkeurig
  • Je bent gestructureerd
  • Je bent geïnteresseerd in games en technologie
  • Je bent oplossingsgericht
  • Je bent goed met cijfers/wiskunde

Vooropleiding

Je bent toelaatbaar tot deze opleiding als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Wiskunde is niet vereist, maar enige voorkennis is zeker aan te raden.

Aan het werk

Er is tegenwoordig veel behoefte aan goed opgeleide ICT’ers. Met een diploma Game Development kan je in principe overal aan de slag. Enkele functies waarin je werkzaam kan zijn: Game Programmeur, UI-developer of Tools Programmer. Ook kan je zelf een onderneming starten in de ICT.

Verder leren na je studie

Wil je graag doorstuderen na het behalen van je hbo-diploma? Na het afronden van een hbo opleiding kan je een vervolgstudie op de universiteit doen, zoals de master Computer Science of Software Engineering.