Studiekeuzetest

In het kort

100% anoniem
Geen gegevens vereist
3 matches
Uit 620 opleidingen
100% gratis
Geen kosten

In deze studiekeuzetest worden alle MBO en HBO bachelor opleidingen vergeleken. Selecteer je huidige niveau en je krijgt advies op basis van de best passende vervolgopleiding.


Welke test wil je maken?

Je huidig/hoogste niveau:

Start de studiekeuzetest

                                                                                                                                                                                                                                                                       

[{ question.question }]

[{ question.question }]
[{ question.instruction }]
---±+++Overslaan
[{ question.instruction }][{question.option1 }]Overslaan[{question.option2 }]

Benieuwd naar het advies?

Wil jij vast weten hoe het advies er uit komt te zien? Bekijk hier een voorbeeldrapport!

Bekijk voorbeeldrapport

Professionele studiekeuzetest

Studiekeuzetests vind je op veel websites en in allerlei smaken. Er zijn gratis studiekeuzetests die inzicht geven in jouw interesses, maar ook betaalde studiekeuzetests waarbij iemand persoonlijk naar jouw vragenlijst gaat kijken.

Wat maakt de ene test nou een goede tests en zijn betaalde tests altijd beter? Dat is een vraag die per situatie verschilt. Hoe goed ken jij jezelf? Heb je al een bepaalde richting die je in wil? Wat vind jij belangrijk en waar ben jij goed in? Allemaal vragen die meespelen om een goed antwoord te geven op de vraag; wat is een goede studiekeuze test voor mij?

Je kan pas na het maken van de studiekeuzetest zeggen of de test iets voor jou heeft bijgedragen. Het probleem is dat je dan vaak al betaald hebt en dat een studiekeuzetest veel tijd kan kosten. Het resultaat is vaak geen concreet advies, maar een richting. Je bent bijvoorbeeld een ‘doener’.

Daar wil opleiding.com verandering in brengen!

De studiekeuzetest van opleiding.com heeft de volgende voordelen:

  • Je krijgt direct de opleidingen te zien.
  • 100% gratis, geen verborgen kosten.
  • Geen gegevens nodig, volledig anoniem.

Studiekeuzetest voor MBO en HBO

De studiekeuzetest van opleiding.com is geschikt voor diegene die een MBO of HBO opleiding wil volgen. Aan het begin van de studiekeuzetest vul je je huidige opleiding in. Aan de hand daarvan krijg jij aan het einde van de test opleidingen te zien die aansluiten op jouw niveau. Doe jij op dit moment basisberoepsgerichte leerweg? Dan krijg jij MBO niveau 2 opleidingen te zien. Doe jij HAVO? Dan tonen wij HBO-opleidingen.

Alle opleidingen die worden aangeboden door scholen die worden bekostigd vanuit de overheid, zijn opgenomen in de studiekeuzetest. Wordt een opleiding niet (meer) aangeboden? Dan zie je deze ook niet terug in jouw advies. Sommige opleidingen worden aangeboden door zowel bekostigde als pariculiere scholen. Denk bijvoorbeeld aan de kappersopleiding. Deze wordt getoond in de studiekeuzetest. Wij vergelijken vervolgens alleen de reguliere scholen.

Geen advies met vage codes

Na het invullen van de vragenlijst krijg je direct de opleidingen te zien die bij jou passen.

Veel studiekeuze tests zijn gebaseerd op het RIASOC model van de Holland Codes. Na een lange vragenlijst krijg jij 2 eigenschappen te zien die het beste bij jou passen. Echter er valt hiermee weinig te zeggen over welke opleidingen bij jou aansluiten. Het kan namelijk zo zijn dat andere eigenschappen die je nodig hebt voor een beroep juist minder bij jou passen.

Hierin onderscheid opleiding.com zich van andere studiekeuze testen!

Ons advies is zo opgezet dat wij al jouw antwoorden naast alle opleidingen zetten. Daar komen vervolgens 3 opleidingen uitgerold.

Gratis advies ter inspiratie

Opleiding.com toont na het invullen van de studiekeuzetest direct de MBO en HBO opleidingen die bij jou aansluiten. Lekker concreet, daar kan je direct wat mee!

Als aanvulling tonen we hoe jij scoort op bepaalde eigenschappen volgens het RIASOC model. Dit geeft je meer inzicht in wat voor type persoon jij bent.

Dit betekent niet dat wij adviseren om je direct in te schrijven voor deze opleiding. Wij geven een advies ter inspiratie. We hopen dat je met deze opleiding iets concreets hebt om naar een volgende open dag te gaan, zodat je kan zien of de opleiding je aanspreekt. Ga niet direct overstag, maar laat je goed informeren!

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de studiekeuzetest.

Het blijft uiteindelijk jouw eigen keuze. Wij kunnen niet beslissen of dit de perfecte match voor jou is. Dat moet je zelf ontdekken! Wij zijn daarom niet aansprakelijk voor de opleidingskeuze die voortkomt uit de gratis studiekeuzetest van opleiding.com.

Veelgestelde vragen

De studiekeuzetest is voor iedereen die een studie wil volgen op een reguliere school. Dit gaat om zowel MBO als HBO opleidingen. Wij tonen direct 3 opleidingen, dus niet de aansluitende beroepen.

Opleiding.com matcht jouw resultaten op een slimme manier aan de opleidingen die worden aangeboden. Wij bekijken niet jouw studiekeuzetest om een resultaat te mailen. Je krijgt jouw matches dus direct te zien. Wel zo gemakkelijk en zo houd je jouw gegevens privé.

Een studiekeuzecheck wordt aangeboden vanuit de school waar jij je aanmeldt. Hiermee kijken ze of de opleiding die jij wil volgen wel bij je past. Scholen die een studiekeuzecheck aanbieden, vergelijken alleen de opleidingen die zij aanbieden. De studiekeuzecheck is in het leven geroepen om uitval te verlagen, maar in de praktijk blijkt dit weinig uit te maken.

Helemaal niets. De studiekeuzetest kun je volledig anoniem invullen. Het enige dat je invult is jouw huidige opleidingsniveau, zodat wij hierbij aan kunnen sluiten met de uitslag van de test. Er zijn dan ook geen gegevens die wij (kunnen) bewaren.

De studiekeuzetest van opleiding.com is ontstaan door het gebrek aan een goede studiekeuze test. Veel andere tests stellen heldere vragen, maar na het invullen ben je nog steeds zoekende naar welke opleiding bij je past. Het resultaat is niet concreet. Bij opleiding.com wel en zie je direct de beste matches.