Studiekeuzetest

In het kort

1 minuut
20 vragen
3 matches
Uit 620 opleidingen
100% gratis
Geen verborgen kosten

Er volgen zometeen stellingen. Geef per stelling aan in hoeverre deze bij jou past.
Na het invullen van de antwoorden krijg je direct jouw beste matches te zien.

Tip: Probeer niet te lang na te denken over jouw antwoord.

                                                                                                                                                                                                                                                                       

[{ question.q }]

Dankjewel,
je bent er bijna

Professionele studiekeuzetest

Studiekeuzetests vind je op veel websites en in allerlei smaken. Gratis studiekeuzetests die inzicht geven in jouw interesses, maar ook betaalde studiekeuzetests waarbij iemand persoonlijk naar jouw vragenlijst gaat kijken.

Wat maakt de ene test nou een goede tests en zijn betaalde tests altijd beter? Dat is een vraag die per situatie verschilt. Hoe goed ken jij jezelf? Heb je al een bepaalde richting die je in wilt? Wat vind jij belangrijk en waar ben jij goed in? Allemaal vragen die meespelen om een goed antwoord te geven op de vraag; wat is een goede studiekeuze test voor mij?

Je kan pas na het maken van de studiekeuzetest zeggen of de test iets voor jou heeft bijgedragen. Het probleem is dat je dan vaak al betaald moet hebben en dat een studiekeuzetest veel tijd kan kosten. Het resultaat is vaak geen concreet advies, maar een richting. Je bent bijvoorbeeld een ‘doener’.

Daar wilt opleiding.com verandering in brengen!

De studiekeuzetest van opleiding.com heeft de volgende voordelen:

  • Je krijgt direct 3 matches te zien.
  • 100% gratis, geen verborgen kosten
  • Heldere en korte vragenlijst

Studiekeuzetest voor MBO en HBO

De studiekeuzetest van opleiding.com is geschikt voor diegene die een MBO of HBO opleiding wilt volgen. Aan het einde van de studiekeuzetest vul je je huidige opleiding in. Aan de hand daarvan krijg jij opleidingen te zien die aansluiten bij jouw niveau. Doe jij op dit moment basisberoeps gerichte leerweg? Dan krijg jij MBO niveau 2 opleidingen te zien. Doe jij HAVO? Dan tonen wij HBO-opleidingen.

Alle opleidingen die worden aangeboden door scholen die worden bekostigd vanuit de overheid, zijn opgenomen in de studiekeuzetest. Wordt een opleiding niet (meer) aangeboden? Dan zie je deze ook niet terug in jouw advies. Sommige opleidingen worden aangeboden door zowel bekostigde als pariculiere scholen. Denk bijvoorbeeld aan de kappersopleiding. Deze wordt getoond in de studiekeuzetest. Wij vergelijken vervolgens alleen de reguliere scholen, dus die bekostigd zijn vanuit de overheid.

Veelgestelde vragen

De studiekeuzetest is voor iedereen die een studie wilt volgen op een reguliere school. Dit gaat om zowel MBO als HBO. Wij tonen direct 3 opleidingen, dus niet de aansluitende beroepen.

Opleiding.com matcht jouw resultaten op een slimme manier aan de opleidingen die worden aangeboden. Wij bekijken niet jouw studiekeuzetest om een resultaat te mailen. Je krijgt jouw matches dus direct te zien. Wel zo makkelijk en zo houdt je jouw gegevens privé.

Een studiekeuzecheck is vanuit een school die kijkt of de opleiding die jij wilt volgen, wel bij je past. Scholen die een studiekeuzecheck aanbieden, vergelijken alleen de opleidingen die zij aanbieden. De studiekeuzecheck is in het leven geroepen om  uitval te verlagen, maar in de praktijk blijkt dit weinig uit te maken.

Helemaal niets. We slaan ze veilig op, maar doen daar verder niets mee. Je zult daarom ook nooit een mailing ontvangen naar aanleiding van de studiekeuze test. Het invullen van het e-mail adres is zodat je later de test kan uitbreiden. Deze uitgebreide test is in ontwikkeling.

De studiekeuzetest van opleiding.com is ontstaan door het gebrek aan een goede studiekeuze test. Veel andere tests stellen heldere vragen, maar na het invullen ben je nog steeds zoekende naar welke opleiding bij je past. Het resultaat is niet concreet. Bij opleiding.com wel en zie je direct 3 opleidingen.