HBO Aviation

Over de opleiding

Studieduur:
4 jaar
Richting:
Scheep- en luchtvaart
Niveau:
HBO
HBO-opleiding Aviation
Opleiding is met:
Opleidingscode (Isat):
39225
Andere namen:
Opleiding Luchtvaarttechnologie.
Studieduur:
4 jaar
Richting:
Scheep- en luchtvaart
Niveau:
HBO
Weten of deze opleiding
bij jou past?
Maak de keuzetest

Heb je altijd al willen leren vliegen en ben je gefascineerd door alles wat er op een luchthaven gebeurt? Dan past de HBO-opleiding Aviation bij jou. Tijdens deze opleiding word je voorbereid op een baan in de luchtvaart, waarbij je je specialiseert in vliegtuigtechniek, de uitvoering van een vlucht of juist de logistiek op een luchthaven. Zo kun je uiteindelijk aan de slag als luchtverkeersleider, technisch specialist of na een speciaal traject als piloot.

Studieopbouw

De HBO- opleiding Aviation is breed opgebouwd. Je volgt zowel theorie- als praktijklessen. Door middel van colleges doe je basiskennis en vaardigheden op. Deze kennis pas je door middel van projecten toe tijdens praktijklessen waar je samenwerkt met medestudenten. Je leert over verschillende gebieden binnen de luchtvaart. Dit zijn onder anderen vliegtuigen, de organisatie- en de inrichting van luchthavens, logistiek en bedrijfskunde. Je volgt vakken als vliegtuigsystemen, mechanica, productietechniek, aerodynamica, wiskunde en materiaalkunde

Kennismakingsvideo's

Bekijk de video's van verschillende scholen en maak kennis met de HBO-opleiding Aviation!


Play
Play
Play

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de HBO-opleiding Aviation, dien je in het bezit te zijn van een HAVO of VWO diploma of een MBO niveau 4 diploma. Heb je geen havo diploma en wil je eerst ervaring opdoen in het MBO? De volgende niveau 4 opleidingen sluiten goed aan op de HBO-opleiding Aviation

Na je studie

Na het afronden van de HBO- opleiding Aviation kun je aan het werk binnen de luchtvaart en luchtvaarttechnieken. Je kunt zowel nationaal als internationaal aan het werk. Je bent opgeleid tot structural engineer, flight test engineer, stress engineer of lead engineer. Andere mogelijke functies die je kan uitoefenen zijn onderhoudsplanner, manager of technisch vlieger. Wil je liever meer kennis opdoen dan kun je na het afronden van de opleiding ook doorstromen naar een verwante- HBO of master opleiding.

Salaris en inkomen

Wat verdien ik na de opleiding Aviation?

Na je opleiding start je op ongeveer 3046 euro bruto*.

Na 5 jaar verdien je ongeveer 3688 euro bruto per maand.

  • Dat is netto ± euro (dit houd je over)
  • Per uur is dat omgerekend 21,32 euro bruto.
  • Het loon bij deze opleiding is ongeveer 550 euro meer t.o.v. het gemiddelde van alle HBO opleidingen.

* We gaan ervan uit dat je over 4 jaar start met werken. Bekijk de grafiek om meer duidelijkheid te krijgen over bedragen en ontwikkeling van het salaris.

* Het salaris is van veel factoren afhankelijk. Onder andere hoe jij je ontwikkelt, maar ook de branch waarin je werkt. Bovenstaande cijfers zijn daarom ter indicatie en geen vaste bedragen.

Hoe ontwikkelt mijn salaris zich na deze opleiding?

Na je studie start je tussen de 2649 euro en 3503 euro bruto. Dit kan na 10 jaar oplopen naar 3722 euro tot 5359 euro bruto.

In onderstaande grafiek zie je hoe jouw salaris zich kan ontwikkelen als je aan het werk gaat na de opleiding Aviation.

Toon netto bedragen

Baan- & groeikansen

Het Salaris is vergeleken met andere opleidingen op het zelfde niveau: gemiddeld

Salaris

De Werkgelegenheid in Nederland na deze opleiding is gemiddeld. (meetmoment voor corona)

Werkgelegenheid

De mogelijkheid om door te stromen / te groeien is: gemiddeld, vergeleken met andere opleidingen

Groeikansen

Kans dat jouw taken op den duur geautomatiseerd / gerobotiseerd worden: redelijk klein

Robotisering

Gerelateerde opleidingen

HBO-opleiding Luchtvaarttechnologie

Je hebt een grote passie voor luchtvaart en met name de technologie fascineert jou. Herkenbaar? Dan is de opleiding Luchttechnologie het overwegen ..

Lees verder →
HBO-opleiding Maritiem Officier

Ben je afgestudeerd aan de HBO-opleiding Maritiem Officier dan weet je één ding zeker: er ligt een boeiende, veelzijdige carrière op je te wachten...

Lees verder →
HBO-opleiding PABO

Wil je de Pabo opleiding volgen en aan het werk als leraar basisonderwijs om zo kinderen allerlei basisvaardigheden te leren? De opleiding Pabo is ..

Lees verder →
Scroll & bekijk
Weten welke opleiding bij je past?
Maak gratis studiekeuzetest
Bewaar & deel