Ben je creatief en stressbestendig? Ben je communicatief vaardig en kan je mensen goed overtuigen of interesseren voor een product of dienst? Dan past de opleiding tot Marketing en Communicatie Medewerker goed bij jou.

Studieopbouw Marketing en Communicatie

Tijdens je opleiding tot marketingmedewerker leer je diverse vaardigheden die je helpen bij je carrière in de marketing. Zo leer je producten en diensten van een bedrijf te promoten en hoe je klanten werft of behoudt. Ook het contact met de relaties van een bedrijf is cruciaal.

Je leert zowel in de theorie als in de praktijk hoe je promoties en verkoopactiviteiten opzet en presentaties uitvoert. De vakken die je volgt maken je onder meer wegwijs in het marketingbeleid en communicatiebeleid, maar ook in de algemene economie. Naast het basisdeel van de opleiding kan je zelf je keuzedeel bepalen. Ga je voor verdieping of verbreding? Enkele keuzedeel mogelijkheden zijn Crossmediaal Communiceren, Marketing of Commercie.

Type opleiding en studieduur

De niveau 4-opleiding Marketing en Communicatie Mederwerker duurt 3 tot 4 jaar en is alleen te volgen als BOL-opleiding. Dit betekent dat je het grootste deel van je studie naar school gaat, maar daarnaast ook stage loopt. Tijdens je stage kan je alle opgedane kennis in de praktijk brengen en ervaren hoe het er in de marketing wereld aan toe gaat.

Past de opleiding tot marketingmedewerker bij mij?

Ben je benieuwd of een baan als marketingmedewerker bij je past? Kijk dan of de volgende punten op jou van toepassing zijn:

  • Je bent creatief
  • Je bent stressbestendig
  • Je bent communicatief vaardig
  • Je bent sociaal vaardig
  • Je hebt overtuigingskracht

Toelatingseisen Medewerker Marketing en Communicatie

De opleiding tot marketing- of communicatiemedewerker is een MBO niveau 4 opleiding. Dit betekent dat je een middelbare school diploma (kaderberoepsgericht, gemengde leerweg of theoretische leerweg) nodig hebt om toegelaten te worden. Ook een overgangsbewijs naar havo of vwo 4 is voldoende om de opleiding te volgen. Heb je een niveau 3 opleiding afgerond? Dan is kan je ook met een niveau 4 opleiding starten.

Aan de slag als marketingmedewerker

Heb je de opleiding afgerond? Gefeliciteerd, je bent klaar om aan het werk te gaan. Als marketing medewerker kan je aan de slag op de marketingafdeling van een bedrijf, maar je kan ook gaan werken bij een adviesbureau of evenementenorganisatie.

Kan ik verder leren?

Na het afronden van de opleiding tot marketing en communicatie medewerker kan je doorstromen naar het hbo. Commerciële Economie, Communicatie en Journalistiek zijn drie opleidingen die vaak als vervolgopleiding worden gekozen. Je kan ervoor kiezen om deze opleiding voltijd te volgen, maar diverse opleidingen zijn ook deeltijd te volgen. Zo kan je leren en werken combineren.