HBO Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie

Over de opleiding

Studieduur:
4 jaar
Richting:
Zorg, welzijn & medisch
Niveau:
HBO
HBO-opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie
Opleiding is met:
Opleidingscode (Isat):
34585
Studieduur:
4 jaar
Richting:
Zorg, welzijn & medisch
Niveau:
HBO
Weten of deze opleiding
bij jou past?
Maak de keuzetest

De HBO-opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie is voor iedereen die geïnteresseerd is in mensen en van beweging houdt. Je leert over beweging en hoe lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Colleges zoals psychologie, anatomie en filosofie geven je een goede basis om als psychomotorisch therapeut aan de slag te gaan. Ben jij die student die mensen weer in beweging krijgt? Kies dan voor deze opleiding!

Studieopbouw

De opleiding psychomotorische therapie en bewegingsagogie is zo opgebouwd uit theorie- en praktijklessen. Je studeert zowel zelfstandig als met medestudenten. Je volgt onder anderen vakken als anatomie, filosofie, beweging en fysiologie. Tijdens de opleiding ga je inzien hoe lichaam, beweging en de psyche met elkaar in verbinding staan. Je leert observeren en hoe je omgaat met cliënten. Tijdens praktijklessen werk je aan casussen met medestudenten.

Kennismakingsvideo's

Bekijk de video's van verschillende scholen en maak kennis met de HBO-opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie!


Play
Play
Play

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de HBO-opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie, dien je in het bezit te zijn van een HAVO of VWO diploma of een MBO niveau 4 diploma. Heb je geen havo diploma en wil je eerst ervaring opdoen in het MBO? De volgende niveau 4 opleidingen sluiten goed aan op de HBO-opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie

Na je studie

Na de opleiding psychomotorisch therapie en bewegingsagogie kun je terecht in de gezondheidssector als therapeut. Je kan gaan werken voor verschillende bedrijven als revalidatiecentra, TBS- kliniek, speciaal onderwijs etc. Afhankelijk van het bedrijf kun je werken als begeleider, trainer of therapeut. Je werkt samen met een cliënt aan hun hulpvraag. Wil je liever meer kennis opdoen dan kun je na het afronden van de opleiding ook doorstromen naar een verwante- master opleiding. Voorbeelden van studies zijn master psychomotorische therapie, master psychologie, master pedagogiek of master gezondheidswetenschappen.

Salaris en inkomen

Wat verdien ik na de opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie?

Na je opleiding start je op ongeveer 2814 euro bruto*.

Na 5 jaar verdien je ongeveer 3194 euro bruto per maand.

  • Dat is netto ± euro (dit houd je over)
  • Per uur is dat omgerekend 18,46 euro bruto.
  • Het loon bij deze opleiding is ongeveer 56 euro meer t.o.v. het gemiddelde van alle HBO opleidingen.

* We gaan ervan uit dat je over 4 jaar start met werken. Bekijk de grafiek om meer duidelijkheid te krijgen over bedragen en ontwikkeling van het salaris.

* Het salaris is van veel factoren afhankelijk. Onder andere hoe jij je ontwikkelt, maar ook de branch waarin je werkt. Bovenstaande cijfers zijn daarom ter indicatie en geen vaste bedragen.

Hoe ontwikkelt mijn salaris zich na deze opleiding?

Na je studie start je tussen de 2447 euro en 3236 euro bruto. Dit kan na 10 jaar oplopen naar 3223 euro tot 4352 euro bruto.

In onderstaande grafiek zie je hoe jouw salaris zich kan ontwikkelen als je aan het werk gaat na de opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie.

Toon netto bedragen

Baan- & groeikansen

Het Salaris is vergeleken met andere opleidingen op het zelfde niveau: onder gemiddeld

Salaris

De Werkgelegenheid in Nederland na deze opleiding is onder gemiddeld. (meetmoment voor corona)

Werkgelegenheid

De mogelijkheid om door te stromen / te groeien is: ver onder gemiddeld, vergeleken met andere opleidingen

Groeikansen

Kans dat jouw taken op den duur geautomatiseerd / gerobotiseerd worden: zeer klein

Robotisering

Gerelateerde opleidingen

HBO-opleiding Fysiotherapie

Ben je geïnteresseerd in mensen en het menselijk lichaam? Als fysiotherapeut help je patiënten of cliënten met hun herstelproces. Tijdens de bachel..

Lees verder →
HBO-opleiding Opleiding Podotherapie

Als podotherapeut werk je doorgaans met specifieke cliëntgroepen zoals kinderen, oudere, sporters of mensen met een chronische ziekte. De mensen di..

Lees verder →
HBO-opleiding Verpleegkunde

Zorg je graag voor anderen en ben je niet bang om je verantwoordelijkheid te nemen? Dan is een baan als verpleegkundige je misschien wel op het lij..

Lees verder →
Scroll & bekijk
Weten welke opleiding bij je past?
Maak gratis studiekeuzetest
Bewaar & deel