HBO Communication and Multimedia Design

Over de opleiding

Studieduur:
4 jaar
Richting:
ICT
Niveau:
HBO
HBO-opleiding Communication and Multimedia Design
Opleiding is met:,
Opleidingscode (Isat):
34092
Andere namen:
Vaak afgekort met:: cmd
Studieduur:
4 jaar
Richting:
ICT
Niveau:
HBO
Weten of deze opleiding
bij jou past?
Maak de keuzetest

Als je graag wilt starten met de HBO opleiding Communication and Multimedia Design, dan ben je geïnteresseerd in alles wat met communicatie te maken heeft. Ook via welke nieuwe media én apparaten dat gebeurd trekt jouw aandacht. Je vindt het dan ook leuk om gebruik te maken van applicaties, gadgets en andere vormen van communicatie. Deze HBO opleiding biedt je een breed werkveld. Zeker omdat communicatie en multimedia tegenwoordig niet meer weg te denken is uit onze maatschappij. Na het succesvol afronden van deze studie kent de nieuwe media geen geheimen meer voor jou.

Studieopbouw

Tijdens deze HBO studie Communication and Multimedia Design wordt je wegwijs gemaakt in de wereld van nieuwe media. Je leert hoe je applicaties, games of andere manieren van communicatie ontwerpt voor de eindgebruiker. Je krijgt tevens les in hoe je de juiste communicatiestrategie vindt voor diverse doelgroepen en hoe je deze boodschappen het meest effectief kunt overbrengen. Ook leer je alles wat je moet weten over het effectief inzetten van social media én hoe je een website moet ontwikkelen en bouwen.

Scholen & locaties

We hebben 7 HBO-scholen gevonden die de opleiding Communication and Multimedia Design aanbieden.

OpleiderOpen dagLocatie(s)
Hogeschool Utrecht Hogeschool Utrecht Onbekend11 locaties in UtrechtBekijk
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Onbekend2 locaties in Arnhem / NijmegenBekijk
Hogeschool Rotterdam Hogeschool Rotterdam Onbekend15 locaties in RotterdamBekijk
Hanzehogeschool Groningen Hanzehogeschool Groningen Onbekend21 locaties in GroningenBekijk
De haagse hogeschool De haagse hogeschool Onbekend5 locaties in Den HaagBekijk
Zuyd Hogeschool Zuyd Hogeschool Onbekend9 locaties in LimburgBekijk
NHL Stenden NHL Stenden Onbekend9 locaties in Friesland / DrentheBekijk

Bekijk de opleiding om alle locaties, open dagen en opleidingen te bekijken.

Kennismakingsvideo's

Bekijk de video's van verschillende scholen en maak kennis met de HBO-opleiding Communication and Multimedia Design!


Play
Play
Play

Toelatingseisen

Als je wilt beginnen met de HBO studie Communication and Multimedia Design, dan moet jouw vooropleiding aan een aantal eisen voldoen. Je mag starten als je in het bezit bent van een vwo of mbo niveau 4 diploma. Je kunt tevens aan deze opleiding beginnen als je havo hebt afgerond met een Cultuur & Maatschappij profiel en wiskunde A of B als aanvullend vak. Ook als je in het bezit bent van een hbo of Universitair diploma ben je uiteraard welkom.

Zit je op het vmbo en wil je graag de opleiding Communication and Multimedia Design volgen? De volgende niveau 4 opleidingen sluiten goed aan ter voorbereiding op deze hbo opleiding:

Meer informatie

Past de HBO opleiding Communication and Multimedia Design bij mij?

Als je wilt beginnen met de HBO opleiding Communication and Multimedia Design dan heb je natuurlijk een passie voor alles wat met nieuwe media, communicatie, gadgets en applicaties te maken heeft. Je vindt het leuk om hierover na te denken en zou het liefst nieuwe manieren van communicatie ontwikkelen die aansluiten bij de wensen van de doelgroep of eindgebruiker. Je bent creatief, oplossingsgericht en bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe innovaties en ontwikkelingen. Daarnaast kun je goed samenwerken in teamverband.

  • Je kunt goed samenwerken en hebt een oplossingsgerichte instelling
  • Je beschikt over goede communicatieve eigenschappen
  • Je bent altijd op zoek naar innovaties en nieuwe ontwikkelingen
  • Je hebt een proactieve instelling en gaat graag met mensen om

Na je studie

Kan ik verder leren?

Nadat je deze HBO opleiding Communication and Multimedia Design hebt afgerond, kun je er ook voor kiezen om door te studeren. Je kunt jouw kennis dat nog meer specificeren of je richten op een bepaald vakgebied. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de opleiding Master Communicatiewetenschap, maar ook Master Bedrijfscommunicatie en Digitale Media of Media Creation and Innovation zijn een mogelijkheid.

Aan de slag binnen Communication and Multimedia Design

Als je deze opleiding met een goed gevolg hebt afgerond, kun je aan de slag binnen de Communication and Multimedia Design branche. Dit betreft een breed werkveld. Je kunt aan de slag binnen een multimedia bedrijf, maar ook binnen een onderwijsinstelling of een groot bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van applicaties. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen en produceren van websites. Ook ben jij de aangewezen persoon om gepaste applicaties te ontwikkelen die aansluiten bij de communicatie van nieuwe media. Daarbij houd je de belangen van de eindgebruiker altijd scherp in de gaten. Natuurlijk kun je met dit diploma op zak ook starten als zelfstandig ondernemer. Je kunt dan een eigen bedrijf beginnen op het gebied van website design én de marketing die daar onlosmakelijk aan is verbonden.

Salaris en inkomen

Wat verdien ik na de opleiding Communication and Multimedia Design?

Na je opleiding start je op ongeveer 2966 euro bruto*.

Na 5 jaar verdien je ongeveer 3628 euro bruto per maand.

  • Dat is netto ± euro (dit houd je over)
  • Per uur is dat omgerekend 20,97 euro bruto.
  • Het loon bij deze opleiding is ongeveer 490 euro meer t.o.v. het gemiddelde van alle HBO opleidingen.

* We gaan ervan uit dat je over 4 jaar start met werken. Bekijk de grafiek om meer duidelijkheid te krijgen over bedragen en ontwikkeling van het salaris.

* Het salaris is van veel factoren afhankelijk. Onder andere hoe jij je ontwikkelt, maar ook de branch waarin je werkt. Bovenstaande cijfers zijn daarom ter indicatie en geen vaste bedragen.

Hoe ontwikkelt mijn salaris zich na deze opleiding?

Na je studie start je tussen de 2579 euro en 3411 euro bruto. Dit kan na 10 jaar oplopen naar 3697 euro tot 5324 euro bruto.

In onderstaande grafiek zie je hoe jouw salaris zich kan ontwikkelen als je aan het werk gaat na de opleiding Communication and Multimedia Design.

Toon netto bedragen

Baan- & groeikansen

Het Salaris is vergeleken met andere opleidingen op het zelfde niveau: gemiddeld

Salaris

De Werkgelegenheid in Nederland na deze opleiding is redelijk goed. (meetmoment voor corona)

Werkgelegenheid

De mogelijkheid om door te stromen / te groeien is: redelijk goed, vergeleken met andere opleidingen

Groeikansen

Kans dat jouw taken op den duur geautomatiseerd / gerobotiseerd worden: gemiddeld

Robotisering

Gerelateerde opleidingen

HBO-opleiding Cyber Security

Het internet brengt vele bedreigingen met zich mee. Tegenwoordig zijn er veel vormen van cyber crime, waardoor er ook meer professionals nodig zijn..

Lees verder →
HBO-opleiding Technische Informatica

Wil je graag aan de slag als ICT’er? Landelijk is er momenteel veel behoefte aan afgestudeerde ICT’ers. Je kan verschillende kanten op, zoals de te..

Lees verder →
HBO-opleiding ICT

Er is ontzettend veel vraag naar goed opgeleide ICT’ers. Bedrijven willen dolgraag iemand aannemen met ervaring in de cyber security, applicatieont..

Lees verder →
Scroll & bekijk
Weten welke opleiding bij je past?
Maak gratis studiekeuzetest
Bewaar & deel