Wat zijn de studies met de beste kansen?

Wanneer je een opleiding moet kiezen, zijn er verschillende aspecten die kunnen meespelen in je keuze. Het allerbelangrijkste is dat je een opleiding en baan kiest die je leuk zal vinden en waar je goed in bent. Als je twijfelt tussen verschillende opleidingen en banen die je even graag zou doen, kan het handig zijn om ook na te denken over andere belangrijke aspecten. Welke job zal je de meeste kansen op een baan opleveren? Hoeveel zal je verdienen met jouw droom job? En welke jobs bieden groeimogelijkheden aan? Lees er alles over in dit artikel!

Baanzekerheid

Het coronavirus heeft niet alleen grote gevolgen gehad voor ons dagelijks leven, maar heeft ook grote veranderingen teweeggebracht in de arbeidsmarkt. Veel mensen zijn zonder werk gevallen en men verwacht dat de werkloosheid dit jaar zal blijven stijgen. Daarom is het niet onbelangrijk om te weten welke jobs de meeste kansen bieden.

De UWV geeft zo nu en dan een lijst vrij van de meest kansrijke beroepen. De huidige lijst bevat maar liefst 182 verschillende kansrijke beroepen! Kansrijke beroepen die een opleiding op mbo niveau vereisen, zijn onder andere verpleegkundigen, monteurs, schilders, vrachtwagenchauffeurs en bakkers.

Op HBO niveau zijn kansrijke beroepen onder meer leerkrachten in talen of exacte vakken, ICT programmeurs, accountants of operatieassistenten. Ga zeker een kijkje nemen op deze lijst!

Salaris

Welke banen zullen jouw het beste salaris opleveren in Nederland? Hier is reeds uitgebreid onderzoek naar gedaan, maar toch zijn de resultaten niet altijd erg betrouwbaar. Vooral voor de hogere functies is het moeilijker om te bepalen wat de salarissen inhouden.

Op nummer 1 van de best betaalde banen staat de plastisch chirurg met een salaris van maar liefst 420 000 euro! Als je geneeskunde overweegt, kan dit beroep dus een goede keuze zijn als je het belangrijk vindt om een hoog loon te krijgen. Ook andere medische specialisten worden goed betaald. Daarnaast kunnen economische studies je veel voordelen op financieel vlak opleveren. Uiteraard staan directeurs en CEO’s eveneens hoog in de lijst. Maar wat je daar juist voor moet studeren, kan variëren. Ten slotte verdienen advocaten, piloten, ministers en hoogleraren ook best goed hun brood.

Doorgroeimogelijkheden

Misschien ben je wel een echte carrièretijger? Er zijn verschillende jobs die mooie doorgroeimogelijkheden bieden. Bij al onze opleidingen geven we aan of de jobs die je ermee kan doen een grote kans hebben op doorgroeimogelijkheden. Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op de pagina van jouw toekomstige opleiding!