Als je kiest voor de studie MBO Mediamanager, kies je voor een afwisselende functie binnen diverse soorten mediabedrijven. Je vindt het als vanzelfsprekend leuk om met mensen te gaan en weet op een heldere manier te communiceren. Je hebt een passie voor het bedenken en produceren van media projecten en bent geïnteresseerd in alle vormen van reclame en promotie. Na het afronden van deze opleiding kun je aan de slag bij bijvoorbeeld communicatie of vormgeving of reclamebureaus. Je bezit zowel leidinggevende als adviserende kwaliteiten en stelt de wensen van de klant daarbij altijd voorop. Daarnaast ben je stressbestendig en kun je omgaan met deadlines.

Studieopbouw

Tijdens deze opleiding leer je alles wat je moet weten over marketing en projectmanagement. Ook het organiseren en produceren van diverse mediaproducties komt aan bod. Daarnaast krijg je ook te maken met vakken zoals bedrijfsmanagement, vormgeven evenementen management. Deze vakken heb je straks nodig om projecten en evenementen op de juiste manier te kunnen managen. Je leert binnen de MBO opleiding tot Mediamanager ook hoe je gedrukte en digitale producties moet maken en ondersteunen. Natuurlijk worden ook jouw organisatietalenten en communicatieve vaardigheden uitgebreid waardoor je straks de touwtjes stevig in handen houdt tijdens een productie of organisatie. Naast kennis uit de boeken loop je ook enkele interessante stages waarbij je de door jou geleerde stof direct in de praktijk kunt brengen.

Type opleiding en studieduur

De MBO opleiding tot Mediamanager duurt in zijn totaliteit 3 jaar. Deze studie volg je met een BOL-leerweg. Dat betekent dat je het merendeel van je opleiding doorbrengt op school, terwijl je 1 dag in de week in de praktijk werkt. Daarnaast loop je stages bij erkende leerbedrijven waarvan de aangeboden diensten goed aansluiten bij de studierichting die je gekozen hebt. Daarbij kun je denken aan een multimedia bedrijf of een reclamebureau.

Past de MBO opleiding Mediamanager bij mij?

Als je wilt starten met de MBO opleiding tot Mediamanager, dan ben je in de eerste plaats een echte teamplayer die goed in groepsverband kan werken. Ook aansturen en leidinggeven is voor jou geen probleem. Daarnaast ben je creatief, heb je een oplossingsgerichte denkwijze en ben je flexibel inzetbaar. Je kunt goed omgaan met stressbestendige situaties en houdt daarbij altijd het hoofd koel. Ook plannen is voor jou geen probleem. Daarnaast wil je liever niets missen van nieuwe ontwikkelingen en kun je goed met mensen omgaan. Als dit profiel je aanspreekt dan is deze MBO opleiding tot Mediamanager precies wat je zoekt.

  • je kunt zowel zelfstandig als in groepsverband werken
  • je beschikt over goede communicatieve eigenschappen
  • je bent flexibel en stressbestendig
  • je kunt goed met mensen omgaan en hebt leidinggevende eigenschappen

Toelatingseisen en vooropleiding

Aan deze MBO Mediamanager opleiding zijn een aantal toelatingseisen van toepassing. Zo mag je met deze studie beginnen als je in het bezit bent van een succesvol afgerond VMBO diploma met een kaderberoepsgerichte leerweg. Ook als je beschikt over een overgangsbewijs van HAVO 3 naar 4 mag je beginnen met deze studie.

Aan de slag als Mediamanager

Als je deze opleiding tot Mediamanager met goed gevolg hebt afgerond, kun je aan de slag binnen een zeer breed werkveld. Zo kun je ervoor kiezen om te gaan werken binnen de radio- of televisie branche. Je kunt dan een functie zoals bijvoorbeeld productieassistent gaan vervullen. Natuurlijk kun je ook aan het werk als mediamanager binnen een evenementenbureau of reclamebureau. Je zorgt ervoor dat het team op de juiste manier wordt aangestuurd, en dat projecten volgens de richtlijnen binnen de gestelde deadlines kunnen worden afgerond. Je onderhoudt het contact met opdrachtgevers en klanten waarbij jij altijd het aanspreekpunt bent. Zo zorg je ervoor dat elk project optimaal wordt voorbereid, geproduceerd en afgerond.

Kan ik verder leren?

Ja, nadat je deze MBO opleiding tot Mediamanager hebt afgerond kun je ervoor kiezen om verder te leren. Je gaat je dan nog meer specificeren op één bepaald vakgebied. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de opleiding Creative Business te volgen. Daarnaast zijn er diverse andere studies waarmee je na jouw diploma als MBO Mediamanager kunt doorleren op het gebied van communicatie of evenementen management.