MBO-opleiding Mediamanager

In het kort

4 jaar
Studieduur
Management, leidinggeven & bedrijfskunde
Richting
MBO, Niveau 4
Niveau

Als je kiest voor de studie MBO Mediamanager, kies je voor een afwisselende functie binnen diverse soorten mediabedrijven. Je vindt het als vanzelfsprekend leuk om met mensen te gaan en weet op een heldere manier te communiceren. Je hebt een passie voor het bedenken en produceren van media projecten en bent geïnteresseerd in alle vormen van reclame en promotie. Na het afronden van deze opleiding kun je aan de slag bij bijvoorbeeld communicatie of vormgeving of reclamebureaus. Je bezit zowel leidinggevende als adviserende kwaliteiten en stelt de wensen van de klant daarbij altijd voorop. Daarnaast ben je stressbestendig en kun je omgaan met deadlines.

Studieopbouw

Tijdens deze opleiding leer je alles wat je moet weten over marketing en projectmanagement. Ook het organiseren en produceren van diverse mediaproducties komt aan bod. Daarnaast krijg je ook te maken met vakken zoals bedrijfsmanagement, vormgeven evenementen management. Deze vakken heb je straks nodig om projecten en evenementen op de juiste manier te kunnen managen. Je leert binnen de MBO opleiding tot Mediamanager ook hoe je gedrukte en digitale producties moet maken en ondersteunen. Natuurlijk worden ook jouw organisatietalenten en communicatieve vaardigheden uitgebreid waardoor je straks de touwtjes stevig in handen houdt tijdens een productie of organisatie. Naast kennis uit de boeken loop je ook enkele interessante stages waarbij je de door jou geleerde stof direct in de praktijk kunt brengen.

Vind jouw droombaan in 1 minuut

100% gratis, direct 3 matches

Type opleiding en studieduur

De MBO opleiding tot Mediamanager duurt in zijn totaliteit 3 jaar. Deze studie volg je met een BOL-leerweg. Dat betekent dat je het merendeel van je opleiding doorbrengt op school, terwijl je 1 dag in de week in de praktijk werkt. Daarnaast loop je stages bij erkende leerbedrijven waarvan de aangeboden diensten goed aansluiten bij de studierichting die je gekozen hebt. Daarbij kun je denken aan een multimedia bedrijf of een reclamebureau.

Doorstuderen op het HBO?

Je kan na deze studie verder met bijvoorbeeld één van de volgende opleidingen

HBO-opleiding Leisure & Events Management

Leisure & Events Management

Werkgelegenheid
Salaris

Wil je graag evenementen organiseren en zorgen dat mensen het naar hun zin hebben?

Meer over deze opleiding

Past de MBO opleiding Mediamanager bij mij?

Als je wilt starten met de MBO opleiding tot Mediamanager, dan ben je in de eerste plaats een echte teamplayer die goed in groepsverband kan werken. Ook aansturen en leidinggeven is voor jou geen probleem. Daarnaast ben je creatief, heb je een oplossingsgerichte denkwijze en ben je flexibel inzetbaar. Je kunt goed omgaan met stressbestendige situaties en houdt daarbij altijd het hoofd koel. Ook plannen is voor jou geen probleem. Daarnaast wil je liever niets missen van nieuwe ontwikkelingen en kun je goed met mensen omgaan. Als dit profiel je aanspreekt dan is deze MBO opleiding tot Mediamanager precies wat je zoekt.

  • je kunt zowel zelfstandig als in groepsverband werken
  • je beschikt over goede communicatieve eigenschappen
  • je bent flexibel en stressbestendig
  • je kunt goed met mensen omgaan en hebt leidinggevende eigenschappen

Toelatingseisen en vooropleiding

Aan deze MBO Mediamanager opleiding zijn een aantal toelatingseisen van toepassing. Zo mag je met deze studie beginnen als je in het bezit bent van een succesvol afgerond VMBO diploma met een kaderberoepsgerichte leerweg. Ook als je beschikt over een overgangsbewijs van HAVO 3 naar 4 mag je beginnen met deze studie.

Opleiding mediamanager locaties

We hebben 12 scholen gevonden die de MBO-opleiding Mediamanager op MBO Niveau 4 aanbieden.

Opleider Grootte Locatie(s)
Grafisch lyceum Rotterdam Grafisch lyceum Rotterdam Gemiddeld Rotterdam Meer info
Mediacollege Amsterdam Mediacollege Amsterdam Klein Amsterdam Meer info
ROC Nova College ROC Nova College Groot 18 locaties (in 7 steden) * Meer info
Aventus Aventus Groot 5 locaties (in 3 steden) * Meer info
ROC Da Vinci College ROC Da Vinci College Gemiddeld 18 locaties (in 10 steden) * Meer info
Landstede Landstede Groot 6 locaties (in 6 steden) * Meer info
ROC Midden Nederland ROC Midden Nederland Groot 18 locaties (in 3 steden) * Meer info
Grafisch Lyceum Utrecht Grafisch Lyceum Utrecht Klein Utrecht Meer info
ROC van Amsterdam ROC van Amsterdam Groot 23 locaties (in 7 steden) * Meer info
SintLucas SintLucas Klein 2 locaties (in 2 steden) * Meer info
MBO Utrecht MBO Utrecht Gemiddeld 8 locaties (in 3 steden) * Meer info
MBO Rijnland MBO Rijnland Groot 12 locaties (in 6 steden) * Meer info
* Bekijk meer informatie om alle locaties en opleidingen te bekijken.
Eerste
Vorige
Volgende
Laatste

Aan de slag als Mediamanager

Als je deze opleiding tot Mediamanager met goed gevolg hebt afgerond, kun je aan de slag binnen een zeer breed werkveld. Zo kun je ervoor kiezen om te gaan werken binnen de radio- of televisie branche. Je kunt dan een functie zoals bijvoorbeeld productieassistent gaan vervullen. Natuurlijk kun je ook aan het werk als mediamanager binnen een evenementenbureau of reclamebureau. Je zorgt ervoor dat het team op de juiste manier wordt aangestuurd, en dat projecten volgens de richtlijnen binnen de gestelde deadlines kunnen worden afgerond. Je onderhoudt het contact met opdrachtgevers en klanten waarbij jij altijd het aanspreekpunt bent. Zo zorg je ervoor dat elk project optimaal wordt voorbereid, geproduceerd en afgerond.

Kan ik verder leren?

Ja, nadat je deze MBO opleiding tot Mediamanager hebt afgerond kun je ervoor kiezen om verder te leren. Je gaat je dan nog meer specificeren op één bepaald vakgebied. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de opleiding Creative Business te volgen. Daarnaast zijn er diverse andere studies waarmee je na jouw diploma als MBO Mediamanager kunt doorleren op het gebied van communicatie of evenementen management.

MBO-opleiding Mediamanager video

Benieuwd hoe jouw werkomgeving er uit komt te zien na het volgen van de opleiding MBO-opleiding Mediamanager? Bekijk de video en zie hoe het werk en de opleiding er uit ziet.

Praktische informatie

De opleidingscode voor MBO-opleiding Mediamanager is (Crebo): 25199

De kans dat jouw beroep op de tocht komt te staan omdat robots het werk op den duur over zullen nemen is klein.

Carrièrekansen met een Mediamanager diploma

Laag Hoog


Salaris

Laag Hoog


Werkgelegenheid

Weinig Veel


Aantal banen

Weinig Veel


Groeimogelijkheden

Groot Klein


Robotisering

Anderen bekenen ook deze MBO Niveau 4 opleidingen

MBO-opleiding Filiaalmanager

opleiding Filiaalmanager

Werkgelegenheid
Salaris

Heb je altijd al filiaalmanager van een winkel willen worden?

Meer over deze opleiding