MBO Mediamanager

Over de opleiding

Studieduur:
4 jaar
Richting:
Management, leidinggeven & bedrijfskunde
Niveau:
MBO Niveau 4
MBO-opleiding Mediamanager
Opleiding is met:, ,
Opleidingscode (Crebo):
25199
Studieduur:
4 jaar
Richting:
Management, leidinggeven & bedrijfskunde
Niveau:
MBO, Niveau 4
Weten of deze opleiding
bij jou past?
Maak de keuzetest

Als je kiest voor de studie MBO Mediamanager, kies je voor een afwisselende functie binnen diverse soorten mediabedrijven. Je vindt het als vanzelfsprekend leuk om met mensen te gaan en weet op een heldere manier te communiceren. Je hebt een passie voor het bedenken en produceren van media projecten en bent geïnteresseerd in alle vormen van reclame en promotie. Na het afronden van deze opleiding kun je aan de slag bij bijvoorbeeld communicatie of vormgeving of reclamebureaus. Je bezit zowel leidinggevende als adviserende kwaliteiten en stelt de wensen van de klant daarbij altijd voorop. Daarnaast ben je stressbestendig en kun je omgaan met deadlines.

Studieopbouw

Tijdens deze opleiding leer je alles wat je moet weten over marketing en projectmanagement. Ook het organiseren en produceren van diverse mediaproducties komt aan bod. Daarnaast krijg je ook te maken met vakken zoals bedrijfsmanagement, vormgeven evenementen management. Deze vakken heb je straks nodig om projecten en evenementen op de juiste manier te kunnen managen. Je leert binnen de MBO opleiding tot Mediamanager ook hoe je gedrukte en digitale producties moet maken en ondersteunen. Natuurlijk worden ook jouw organisatietalenten en communicatieve vaardigheden uitgebreid waardoor je straks de touwtjes stevig in handen houdt tijdens een productie of organisatie. Naast kennis uit de boeken loop je ook enkele interessante stages waarbij je de door jou geleerde stof direct in de praktijk kunt brengen.

Scholen & locaties

We hebben 11 MBO-scholen gevonden die de opleiding Mediamanager aanbieden.

OpleiderOpen dagLocatie(s)
Mediacollege Amsterdam Mediacollege Amsterdam 13-03 v.a. 15:00 3 locaties in AmsterdamBekijk
Grafisch lyceum Rotterdam Grafisch lyceum Rotterdam Onbekend1 locatie in RotterdamBekijk
ROC Da Vinci College ROC Da Vinci College Onbekend13 locaties in DordrechtBekijk
Landstede MBO Landstede MBO Onbekend6 locaties in Harderwijk / Zwolle / MiddenBekijk
Aventus Aventus 26-06 v.a. 17:00 5 locaties in ApeldoornBekijk
Grafisch Lyceum Utrecht Grafisch Lyceum Utrecht Onbekend2 locaties in UtrechtBekijk
ROC Midden Nederland ROC Midden Nederland 12-03 v.a. 18:00 18 locaties in UtrechtBekijk
ROC Nova College ROC Nova College 25-03 v.a. 18:00 13 locaties in Noord-HollandBekijk
SintLucas SintLucas Onbekend2 locaties in EindhovenBekijk
ROC van Amsterdam ROC van Amsterdam 16-03 v.a. 10:00 18 locaties in AmsterdamBekijk
MBO Utrecht MBO Utrecht 14-03 v.a. 18:00 6 locaties in UtrechtBekijk

Bekijk de opleiding om alle locaties, open dagen en opleidingen te bekijken.

Kennismakingsvideo's

Bekijk de video's van verschillende scholen en maak kennis met de MBO-opleiding Mediamanager!


Play
Play
Play

Toelatingseisen

Aan deze MBO Mediamanager opleiding zijn een aantal toelatingseisen van toepassing. Zo mag je met deze studie beginnen als je in het bezit bent van een succesvol afgerond vmbo diploma met een kaderberoepsgerichte leerweg of hoger. Ook als je beschikt over een overgangsbewijs van HAVO 3 naar 4 mag je beginnen met deze studie.

Zit je op het vmbo bl en wil je graag de opleiding Mediamanager volgen? De volgende niveau 2 opleidingen sluiten goed aan ter voorbereiding op deze mbo opleiding:

Meer informatie

Type opleiding en studieduur

De MBO opleiding tot Mediamanager duurt in zijn totaliteit 3 jaar. Deze studie volg je met een BOL-leerweg. Dat betekent dat je het merendeel van je opleiding doorbrengt op school, terwijl je 1 dag in de week in de praktijk werkt. Daarnaast loop je stages bij erkende leerbedrijven waarvan de aangeboden diensten goed aansluiten bij de studierichting die je gekozen hebt. Daarbij kun je denken aan een multimedia bedrijf of een reclamebureau.

Past de MBO opleiding Mediamanager bij mij?

Als je wilt starten met de MBO opleiding tot Mediamanager, dan ben je in de eerste plaats een echte teamplayer die goed in groepsverband kan werken. Ook aansturen en leidinggeven is voor jou geen probleem. Daarnaast ben je creatief, heb je een oplossingsgerichte denkwijze en ben je flexibel inzetbaar. Je kunt goed omgaan met stressbestendige situaties en houdt daarbij altijd het hoofd koel. Ook plannen is voor jou geen probleem. Daarnaast wil je liever niets missen van nieuwe ontwikkelingen en kun je goed met mensen omgaan. Als dit profiel je aanspreekt dan is deze MBO opleiding tot Mediamanager precies wat je zoekt.

  • je kunt zowel zelfstandig als in groepsverband werken
  • je beschikt over goede communicatieve eigenschappen
  • je bent flexibel en stressbestendig
  • je kunt goed met mensen omgaan en hebt leidinggevende eigenschappen

Na je studie

Kan ik verder leren?

Ja, nadat je deze MBO opleiding tot Mediamanager hebt afgerond kun je ervoor kiezen om verder te leren. Je gaat je dan nog meer specificeren op één bepaald vakgebied. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de opleiding Leisure & Events Management te volgen. Daarnaast zijn er diverse andere studies waarmee je na jouw diploma als MBO Mediamanager kunt doorleren op het gebied van communicatie of evenementen management.

Aan de slag als Mediamanager

Als je deze opleiding tot Mediamanager met goed gevolg hebt afgerond, kun je aan de slag binnen een zeer breed werkveld. Zo kun je ervoor kiezen om te gaan werken binnen de radio- of televisie branche. Je kunt dan een functie zoals bijvoorbeeld productieassistent gaan vervullen. Natuurlijk kun je ook aan het werk als mediamanager binnen een evenementenbureau of reclamebureau. Je zorgt ervoor dat het team op de juiste manier wordt aangestuurd, en dat projecten volgens de richtlijnen binnen de gestelde deadlines kunnen worden afgerond. Je onderhoudt het contact met opdrachtgevers en klanten waarbij jij altijd het aanspreekpunt bent. Zo zorg je ervoor dat elk project optimaal wordt voorbereid, geproduceerd en afgerond.

Salaris en inkomen

Wat verdien ik na de opleiding Mediamanager?

Na je opleiding start je op ongeveer 2586 euro bruto*.

Na 5 jaar verdien je ongeveer 3010 euro bruto per maand.

  • Dat is netto ± euro (dit houd je over)
  • Per uur is dat omgerekend 17,40 euro bruto.
  • Het loon bij deze opleiding is ongeveer 371 euro meer t.o.v. het gemiddelde van alle MBO Niveau 4 opleidingen.

* We gaan ervan uit dat je over 4 jaar start met werken. Bekijk de grafiek om meer duidelijkheid te krijgen over bedragen en ontwikkeling van het salaris.

* Het salaris is van veel factoren afhankelijk. Onder andere hoe jij je ontwikkelt, maar ook de branch waarin je werkt. Bovenstaande cijfers zijn daarom ter indicatie en geen vaste bedragen.

Hoe ontwikkelt mijn salaris zich na deze opleiding?

Na je studie start je tussen de 2249 euro en 2974 euro bruto. Dit kan na 10 jaar oplopen naar 3223 euro tot 4203 euro bruto.

In onderstaande grafiek zie je hoe jouw salaris zich kan ontwikkelen als je aan het werk gaat na de opleiding Mediamanager.

Toon netto bedragen

Baan- & groeikansen

Het Salaris is vergeleken met andere opleidingen op het zelfde niveau: gemiddeld

Salaris

De Werkgelegenheid in Nederland na deze opleiding is onder gemiddeld. (meetmoment voor corona)

Werkgelegenheid

De mogelijkheid om door te stromen / te groeien is: onder gemiddeld, vergeleken met andere opleidingen

Groeikansen

Kans dat jouw taken op den duur geautomatiseerd / gerobotiseerd worden: redelijk klein

Robotisering

Gerelateerde opleidingen

MBO-opleiding Retailmanager

Heb je altijd al retailmanager van een winkel willen worden? Ben je verantwoordelijk, ambitieus en kan je andere mensen goed motiveren? Volg dan de..

Lees verder →
MBO-opleiding Grafische Vormgeving

Als je graag wilt beginnen met de MBO opleiding tot grafische vormgeving, dan ben je het liefst achter je computer te vinden. Je bent geïnteresseer..

Lees verder →
MBO-opleiding E-commercemanager

Wil je graag in de slag in de online wereld van winkelen? Vind je het leuk om een webshop te helpen groeien en met jouw kennis en expertise het mer..

Lees verder →
Scroll & bekijk
Weten welke opleiding bij je past?
Maak gratis studiekeuzetest
Bewaar & deel