Ben je creatief en altijd op de hoogte van de laatste mode trends? Is het jouw droom om een eigen kledinglijn te maken? Dan is de opleiding Junior Stylist echt iets voor jou. Je kan deze niveau 4 opleiding bij verschillende opleiders volgen.

Studieopbouw

Tijdens de studie Junior Stylist word je opgeleid tot modeontwerper. Je leert hoe je een collectie ontwikkelt en krijgt les in ondernemersvaardigheden. Aan het einde van de opleiding weet je hoe je een kledinglijn ontwerpt en produceert en ben je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Daarnaast doe je tijdens je studie kennis op over textiel en patroontekeningen, en de verschillende manieren om confectie te maken. Ook leer je hoe je technische tekeningen maakt met behulp van computerprogramma’s. Tijdens je studie heb je ruimte voor keuzedelen, waarmee je jouw opleiding kunt verbreden of verdiepen. Denk hierbij aan Artwork & Dessins of Imagestyling.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding tot Junior Stylist is een niveau 4 opleiding. Je krijgt 3 jaar lang theorie- en praktijklessen over mode en styling. Aangezien de studie tot Junior Stylist een BOL-opleiding is, ga je 5 dagen per week naar school voor theorie- en praktijklessen. In het 2e en 3e leerjaar loop je een half jaar stage bij een erkend leerbedrijf om praktijkervaring op te doen.

Past de opleiding Junior Stylist bij mij?

  • Ben je creatief?
  • Ben je altijd op de hoogte van de laatste mode trends?
  • Wil je graag kleding ontwerpen en maken?

Herken je jezelf in de bovenstaande punten, dan past de opleiding tot junior stylist goed bij jou.

Vooropleiding

Lijkt de opleiding tot Junior Stylist je wel wat? Om toegelaten te worden tot deze opleiding tot modeontwerper heb je minimaal een VMBO diploma nodig, of een overgangsbewijs van havo of vwo leerjaar 3 naar leerjaar 4. Een mbo-vakopleiding niveau 3 is ook een geldig toelatingsbewijs.

Na je opleiding

Na het afronden van de opleiding Junior Stylist kan je aan de slag in de mode-industrie, bijvoorbeeld als modeontwerper bij een modemerk. Je kan ook een HBO-opleiding gaan volgen:

  • Amsterdam Fashion Institute (AMFI)
  • Kunstacademie
  • Technische Commerciële Textielkunde
  • TMO (Managementopleiding)