Als je graag wilt beginnen met de opleiding tot Musical Performer, dan ben je natuurlijk creatief en bezit je een passie voor dansen, zingen en acteren. Je wilt jouw talenten op een professionele manier gaan inzetten. Deze opleiding geeft je toegang tot een leuke baan binnen de entertainmentbranche. Hierbij kun je denken aan een rol binnen een tv-serie of een grote theaterproductie, maar met deze opleiding op zak kun je ook aan de slag als voice-over voor het inspreken van bijvoorbeeld cartoons. Tijdens deze studie kun je het talent dat je al bezit nog verder uitbreiden. Je maakt kennis met alle facetten van het musical vak. Dit kan zowel dans, acteerwerk als zang zijn.

Studieopbouw

Tijdens deze studie wordt er als vanzelfsprekend veel aandacht besteed aan dans, zang en acteerlessen. Daarnaast wordt je ook wegwijs gemaakt in wat er allemaal bij komt kijken om een theaterproductie te kunnen produceren. Je krijgt les op het gebied van onderwerpen zoals het schrijven een script, maar je leert ook hoe je hier passende muziek bij moet componeren. Ook de productie, het decor en het maken van een lichtplan komen tijdens deze MBO opleiding Musical Performer aan bod. Daarnaast krijg je vakken zoals cultuur ondernemerschap, het repeteren van een voorstelling en de uitvoering daarvan. Zo wordt jij optimaal voorbereid op een baan binnen de entertainmentbranche.

Type opleiding en studieduur

De MBO studie tot Musical Performer duurt 3 tot 4 jaar. De leerweg die je daarbij volgt is BOL. Dat betekent dat je 1 dag in de week werkt binnen een bedrijf dat zich richt op de entertainmentbranche. De rest van de week leer je jouw kennis op school. Tijdens deze opleiding loop je diverse interessante stages waardoor je de theorie die je hebt geleerd direct in de praktijk kunt brengen. Deze stages volg je binnen erkende leerbedrijven.

Past de MBO opleiding tot Musical Performer bij mij?

Je weet dat deze opleiding bij jou past als je een brede interesse hebt voor alles wat met performen te maken heeft. Van zingen tot aan dansen en van acteren tot aan het opstellen van een lichtplan of het maken van een decor. Je vermaakt mensen graag, hebt een groot inlevingsvermogen en staat daarbij stevig in je schoenen. Zelfverzekerdheid is je dan ook niet vreemd. Daarnaast bezit je uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en heb je geen moeite met onregelmatige werktijden.

  • Je bezit van nature een talent voor zang, dans en acteerwerk
  • Je bent zelfverzekerd en kunt goed samenwerken
  • Je bent creatief en flexibel
  • Je vindt het leuk om mensen te entertainen

Toelatingseisen en vooropleiding

Je kunt starten met deze MBO opleiding tot Musical Performer als je aan een aantal toelatingseisen kunt voldoen. Jouw vooropleiding bestaat uit een MBO of VMBO studie, maar ook als je in het bezit bent van een vergelijkbaar diploma of een overgangsbewijs van HAVO of VWO van 3 naar 4 voldoe je aan de eisen. Voor deze opleiding geldt meestal een auditie plicht. Tijdens deze proef wordt er beoordeeld of je goed genoeg kunt dansen, zingen en acteren om aan de opleiding te mogen beginnen.

Aan de slag als Musical Performer

Met dit diploma op zak kun je aan de slag binnen de entertainment branche. Zo kun je meespelen in een televisieserie, een toneelstuk of een theaterproductie. Ook kun je als stemacteur aan de slag, kun je gaan spelen in een musical en mag je zowel voor als achter de schermen diverse werkzaamheden uitvoeren. Met dit MBO diploma op zak kun je tevens aan de slag als freelancer. Je zorgt dan zelf voor je opdrachtgevers, doet audities en speelt in diverse toneel- of theaterproducties. Maar, ook een functie als entertainer binnen een instelling, vakantiepark of ander evenement behoort tot de mogelijkheden.

Kan ik verder leren?

Als je het MBO diploma tot Musical Performer met een goed resultaat hebt afgerond, kun je aan de slag om praktijkervaring op te gaan doen, maar je kunt er ook voor kiezen om verder te leren. Dit zou je kunnen doen aan de hand van diverse HBO opleidingen. Daarbij kun je denken aan de opleiding Hogeschool voor de Kunsten, maar ook een Docentenopleiding in Dans, Muziek of Theater behoort tot de mogelijkheden.