MBO Musicalperformer

In het kort

3 tot 4 jaar
Studieduur
Muziek, dans & cultuur
Richting
MBO, Niveau 4
Niveau
MBO-opleiding Musicalperformer

Als je graag wilt beginnen met de opleiding tot Musicalperformer, dan ben je natuurlijk creatief en bezit je een passie voor dansen, zingen en acteren. Je wilt jouw talenten op een professionele manier gaan inzetten. Deze opleiding geeft je toegang tot een leuke baan binnen de entertainmentbranche. Hierbij kun je denken aan een rol binnen een tv-serie of een grote theaterproductie, maar met deze opleiding op zak kun je ook aan de slag als voice-over voor het inspreken van bijvoorbeeld cartoons. Tijdens deze studie kun je het talent dat je al bezit nog verder uitbreiden. Je maakt kennis met alle facetten van het musical vak. Dit kan zowel dans, acteerwerk als zang zijn.

De opleidingscode voor MBO-opleiding Musicalperformer is (Crebo): 25496

Deze opleiding is iets met: ,

Studieopbouw

Tijdens deze studie wordt er als vanzelfsprekend veel aandacht besteed aan dans, zang en acteerlessen. Daarnaast wordt je ook wegwijs gemaakt in wat er allemaal bij komt kijken om een theaterproductie te kunnen produceren. Je krijgt les op het gebied van onderwerpen zoals het schrijven een script, maar je leert ook hoe je hier passende muziek bij moet componeren. Ook de productie, het decor en het maken van een lichtplan komen tijdens deze MBO opleiding Musicalperformer aan bod. Daarnaast krijg je vakken zoals cultuur ondernemerschap, het repeteren van een voorstelling en de uitvoering daarvan. Zo wordt jij optimaal voorbereid op een baan binnen de entertainmentbranche.

Opleiding musicalperformer scholen & locaties

We hebben 4 opleiders gevonden die de opleiding Musicalperformer aanbieden.

Opleider Grootte Locatie(s)
Rijn IJssel Rijn IJssel Groot Arnhem Bekijk
Landstede Landstede Groot 6 locaties (in 6 steden) * Bekijk
ROC van Amsterdam ROC van Amsterdam Groot 23 locaties (in 7 steden) * Bekijk
ROC Mondriaan ROC Mondriaan Groot Den Haag Bekijk
* Bekijk meer informatie om alle locaties en opleidingen te bekijken.
Eerste
Vorige
Volgende
Laatste

Kennismakings video's

Bekijk de video's van verschillende scholen en maak kennis met de MBO-opleiding Musicalperformer!

Play
Play
Play

Toelatingseisen en vooropleiding

Je kunt starten met deze MBO opleiding tot Musicalperformer als je aan een aantal toelatingseisen kunt voldoen. Jouw vooropleiding bestaat uit een MBO of VMBO studie, maar ook als je in het bezit bent van een vergelijkbaar diploma of een overgangsbewijs van HAVO of VWO van 3 naar 4 voldoe je aan de eisen. Voor deze opleiding geldt meestal een auditie plicht. Tijdens deze proef wordt er beoordeeld of je goed genoeg kunt dansen, zingen en acteren om aan de opleiding te mogen beginnen.

Type opleiding en studieduur

De MBO studie tot Musicalperformer duurt 3 tot 4 jaar. De leerweg die je daarbij volgt is BOL. Dat betekent dat je 1 dag in de week werkt binnen een bedrijf dat zich richt op de entertainmentbranche. De rest van de week leer je jouw kennis op school. Tijdens deze opleiding loop je diverse interessante stages waardoor je de theorie die je hebt geleerd direct in de praktijk kunt brengen. Deze stages volg je binnen erkende leerbedrijven.

Past de MBO opleiding tot Musicalperformer bij mij?

Je weet dat deze opleiding bij jou past als je een brede interesse hebt voor alles wat met performen te maken heeft. Van zingen tot aan dansen en van acteren tot aan het opstellen van een lichtplan of het maken van een decor. Je vermaakt mensen graag, hebt een groot inlevingsvermogen en staat daarbij stevig in je schoenen. Zelfverzekerdheid is je dan ook niet vreemd. Daarnaast bezit je uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en heb je geen moeite met onregelmatige werktijden.

  • Je bezit van nature een talent voor zang, dans en acteerwerk
  • Je bent zelfverzekerd en kunt goed samenwerken
  • Je bent creatief en flexibel
  • Je vindt het leuk om mensen te entertainen

Aan de slag als Musicalperformer

Met dit diploma op zak kun je aan de slag binnen de entertainment branche. Zo kun je meespelen in een televisieserie, een toneelstuk of een theaterproductie. Ook kun je als stemacteur aan de slag, kun je gaan spelen in een musical en mag je zowel voor als achter de schermen diverse werkzaamheden uitvoeren. Met dit MBO diploma op zak kun je tevens aan de slag als freelancer. Je zorgt dan zelf voor je opdrachtgevers, doet audities en speelt in diverse toneel- of theaterproducties. Maar, ook een functie als entertainer binnen een instelling, vakantiepark of ander evenement behoort tot de mogelijkheden.

Kan ik verder leren?

Als je het MBO diploma tot Musicalperformer met een goed resultaat hebt afgerond, kun je aan de slag om praktijkervaring op te gaan doen, maar je kunt er ook voor kiezen om verder te leren. Dit zou je kunnen doen aan de hand van diverse HBO opleidingen. Daarbij kun je denken aan de opleiding Hogeschool voor de Kunsten, maar ook een Docentenopleiding in Dans, Muziek of Theater behoort tot de mogelijkheden.

Wat verdien ik na de opleiding Musicalperformer?

Na je opleiding start je op ongeveer 2069 euro bruto*.

Na 5 jaar verdien je ongeveer 2494 euro bruto per maand.

  • Dat is netto ± euro (dit houdt je over)
  • Per uur is dat omgerekend 14.42 euro bruto.
  • Het loon bij deze opleiding is ongeveer 7 euro minder t.o.v. het gemiddelde van alle MBO Niveau 4 opleidingen.

We gaan er vanuit dat je over 3 jaar start met werken. Bekijk de grafiek om meer duidelijkheid te krijgen over bedragen en ontwikkeling van het salaris.

Hoe ontwikkelt mijn salaris zich na deze opleiding?

Na je studie start je tussen de 1799 euro en 2379 euro bruto. Dit kan na 10 jaar oplopen naar 2506 euro tot 3608 euro bruto.

In onderstaande grafiek zie je hoe jouw salaris zich kan ontwikkelen als je aan het werk gaat na de opleiding Musicalperformer.

Toon netto bedragen

Het salaris is van veel factoren afhankelijk. Onder andere hoe jij je ontwikkelt, maar ook de branch waarin je werkt. Bovenstaande cijfers zijn daarom ter indicatie en geen vaste bedragen. We gaan daarnaast uit van een inflatie van 2% per jaar en tellen dit bij het salaris op.

Wat zijn de baan- & groeikansen na de opleiding Musicalperformer?

Hoe scoort de opleiding Musicalperformer als het gaat om werkgelegenheid en groeimogelijkheden?

  • We willen je bij de MBO-opleiding Musicalperformer er op attenderen dat het salaris, de werkgelegenheid en de doorgroeimogelijkheden zeer laag zijn. Neem dit mee in je studiekeuze!
  • De kans is zeer kleine dat jouw werk op den duur op de tocht komt te staan door automatisering.
Laag Hoog


Salaris

Laag Hoog


Werkgelegenheid

Weinig Veel


Groeikansen

Groot Klein


Robotisering

Weten welke MBO opleiding bij jou past?
Maak gratis studiekeuzetest

Gerelateerde MBO Niveau 4 opleidingen

MBO-opleiding Muziek

De MBO opleiding Muziek past helemaal bij je als jij je geen leven voor kunt stellen zonder zang,..

Werkgelegenheid
Salaris
Bekijk opleiding
MBO-opleiding Acteur

Je bent artistiek, kruipt graag in de huid van anderen en voelt je thuis in de spotlights. In de ..

Werkgelegenheid
Salaris
Bekijk opleiding
MBO-opleiding Podium- en evenemententechnicus Geluid

Of je nu in een studio of op locatie werkt, voor duizenden mensen of een intiem gezelschap, je be..

Werkgelegenheid
Salaris
Bekijk opleiding
Scroll & bekijk!
Mail
Share
Like
Bewaar
Favo!
Favorieten bekijken Favoriet toegevoegd Verwijder favoriet