De MBO opleiding Mediaredactie Medewerker ga je volgen als je geïnteresseerd bent in alles wat te maken heeft met media. Dit kan fotografie, videografie, het verwerken van teksten of het maken van een magazine zijn. Je vindt het leuk om creatief bezig te zijn en kunt goed met mensen omgaan. Met dit diploma op zak, kun je straks aan de slag binnen de communicatieafdeling van een bedrijf, een PR-bureau of een ander mediabedrijf. Je hebt geen moeite met deadlines en bent stressbestendig. Ook journalistieke eigenschappen zijn jou niet vreemd. Spreekt dit je aan? Dan past de MBO opleiding Mediaredactie Medewerker heel goed bij jou.

Studieopbouw

Gedurende deze opleiding wordt je optimaal voorbereid op een functie binnen de mediaredactie. Tijdens deze studie komen vakken aanbod zoals vormgeving, journalistiek, gesprekstechnieken en het voorbereiden van producties. Ook krijg je les op het gebied van film en fotografie en hoe je pakkende teksten moet schrijven voor bijvoorbeeld een reclame of marketingcampagne. Ook webdesign is één van de vakken waar je tijdens deze opleiding mee te maken krijgt. Je leert content op de juiste manier verwerken en aanpassen zodat deze gebruikt kunnen worden voor zowel online als offline doeleinden.

Type opleiding en studieduur

Deze MBO Mediaredactie Medewerker opleiding neemt 3 jaar in beslag. Gedurende deze periode volg je de studie middels een BOL-leerweg. Naast de tijd die je op school doorbrengt, loop je dus ook minimaal 1 dag in de week stage bij een erkend leerbedrijf welke aansluit bij jouw studierichting. Dat kan een PR-bureau zijn, maar natuurlijk ook de mediaredactie binnen een grote onderneming.

Past de MBO opleiding Mediaredactie Medewerker bij mij?

Als je wilt beginnen met deze MBO studie dan interesseer jij je voor alles wat met media te maken heeft. Of dat nu online of offline is. Je vindt het leuk om teksten te schrijven, passende content te zoeken en daarbij de juiste interviews af te nemen. Je hebt goede communicatieve eigenschappen, bent creatief en flexibel. Je raakt niet gespannen van deadlines en kunt prima functioneren binnen een team. Als deze omschrijving op jou van toepassing is, dan past de opleiding MBO Mediaredactie Medewerker heel goed bij jou.

  • je kunt goed in teamverband werken en bent creatief
  • je bezit uitstekende communicatieve vaardigheden
  • je bent flexibel en stressbestendig
  • je kunt werken volgens richtlijnen en deadlines

Toelatingseisen en vooropleiding

Deze MBO studie tot Mediaredactie Medewerker is gebonden aan een aantal toelatingseisen die van toepassing zijn op jouw vooropleiding. Je kunt starten met deze opleiding als je een succesvol afgerond VMBO diploma kunt overleggen. Deze mag je gevolgd hebben met een gemengde, theoretische of kaderberoepsgerichte leerweg. Een MBO opleiding niveau 2 of 3 voldoet tevens aan de eisen, evenals een overgangsbewijs van klas 3 naar 4 van HAVO of VWO.

Aan de slag als Mediaredactie Medewerker

Na het afronden van deze MBO opleiding kun je aan de slag binnen een breed werkveld. Zo kun je ervoor kiezen om aan de slag te gaan als medewerker binnen de redactie van een groot bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld een reclamebureau zijn, radio of televisie, een bedrijf dat zich richt op social media of een uitgever. Je past diverse soorten content aan zodat ze voldoen aan de gestelde eisen en online of offline gepubliceerd kunnen worden. Daarnaast verzorg je de video- of fotografie en neem je interviews af als dat gewenst is. Jij zorgt ervoor dat de productie geen vertraging oploopt doordat je alles binnen de deadlines aflevert. Ook hou je in de gaten hoe de doelgroep vervolgens op de publicaties reageert.

Kan ik verder leren?

Nadat je deze MBO studie Mediaredactie Medewerker goed hebt afgerond, kun je aan de slag in de praktijk. Je kunt er tevens voor kiezen om je kennis op dit gebied nog meer uit te breiden. Dit doe je door verder te leren. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een HBO opleiding welke zich richt op journalistiek en/of communicatie.