MBO-opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality

In het kort

2 tot 3 jaar
Studieduur
Horeca & Toerisme
Richting
MBO, Niveau 4
Niveau

Als Leidinggevende Leisure & Hospitality zorg je ervoor dat mensen een fijne en onbezorgde tijd beleven. Zowel tijdens vakanties als vrijetijdsbesteding. Je vindt het leuk om mensen te enthousiasmeren en entertainen. Daarbij laat je niets aan het toeval over als het aankomt op gastvrijheid en dienstverlening. Daarbij kun je denken aan het organiseren van animatie en evenementen, maar ook aan de begeleiding tijdens recreatieve activiteiten. Als Leidinggevende Leisure & Hospitality ben jij het aanspreekpunt voor zowel gasten als werknemers. Je hebt zowel aansturende als adviserende kwaliteiten.

Studieopbouw

De MBO studie tot Leidinggevende Leisure & Hospitality bestaat uit een aantal delen te weten het basis, profiel en keuzedeel. De opleiding richt zich zowel op de theorie als de praktijk die je binnen of buiten de school moet uitvoeren. Je krijgt les in vakken zoals bijvoorbeeld het organiseren van evenementen, het verwerken van de administratie en het organiseren van diverse entertainment. Naast beroepsgerichte vakken bestaat de studie ook uit diverse algemene vakken zoals loopbaan en burgerschap en diverse economische vakken. Door de keuzedelen kun je tijdens de opleiding zelf de richting bepalen die het beste aansluit bij jouw toekomstige beroep als Leidinggevende Leisure & Hospitality.

Vind jouw droombaan in 1 minuut

100% gratis, direct 3 matches

Type opleiding en studieduur

De MBO opleiding tot Leidinggevende Leisure & Hospitality duurt 3 jaar. De studie kun je als BOL leerweg volgen. Dit houdt in dat je tijdens de opleiding diverse keren stage loopt, naast jouw theoretische opleiding binnen school. Dit kan bij een erkend leerbedrijf zijn in Nederland, maar natuurlijk ook in het buitenland. Daarbij kun je denken aan een vakantiepark of een ander activiteitencentrum wat zich richt op toerisme.

Doorstuderen op het HBO?

Je kan na deze studie verder met bijvoorbeeld één van de volgende opleidingen

Past de MBO opleiding tot Leidinggevende Leisure & Hospitality bij mij?

Als je deze opleiding wilt volgen dan beschik je over uitstekende communicatieve en sociale eigenschappen. Jij stelt alles in werking om het gasten naar de zin te maken. Daarnaast kun je goed leidinggeven, heb je een oplossingsgerichte instelling en ben je flexibel. Jij bent namelijk vaak aan het werk als andere mensen vakantie hebben. Natuurlijk ben je daarbij creatief en ga je graag de uitdaging aan.

  • je bent creatief, gastvrij en hebt een dienstverlenende mentaliteit
  • je bezit uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
  • je kunt aansturen, leidinggeven en adviseren
  • je werkt graag binnen een team en hebt een flexibele instelling

Toelatingseisen en vooropleiding

Als je wilt starten met de MBO opleiding tot Leidinggevende Leisure & Hospitality, dan heb je een vooropleiding nodig op VMBO niveau. Deze studie kun je via een gemengde, theoretische of kaderberoepsgerichte leerweg gevolgd hebben. Ook wordt je toegelaten als je in het bezit bent van een MBO niveau 2 diploma, of als je in het bezit bent van een HAVO of VWO overgangsbewijs van klas 3 naar 4.

Opleiding leidinggevende leisure & hospitality locaties

We hebben 8 scholen gevonden die de MBO-opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality op MBO Niveau 4 aanbieden.

Opleider Grootte Locatie(s)
ROC Nijmegen ROC Nijmegen Gemiddeld 5 locaties (in 2 steden) * Meer info
ROC van Twente ROC van Twente Groot 33 locaties (in 13 steden) * Meer info
Albeda College Albeda College Groot 28 locaties (in 12 steden) * Meer info
MBO Amersfoort MBO Amersfoort Gemiddeld 10 locaties (in 2 steden) * Meer info
ROC Mondriaan ROC Mondriaan Groot Den Haag Meer info
ROC van Amsterdam ROC van Amsterdam Groot 23 locaties (in 7 steden) * Meer info
Zadkine Zadkine Groot 16 locaties (in 6 steden) * Meer info
Rijn IJssel Rijn IJssel Groot Arnhem Meer info
* Bekijk meer informatie om alle locaties en opleidingen te bekijken.
Eerste
Vorige
Volgende
Laatste

Aan de slag als Leidinggevende Leisure & Hospitality

Als je deze MBO studie met goed gevolg hebt afgerond, kun je aan de slag in de toeristische sector. Dit kan binnen een hotel, vakantiepark, camping of zelfs een dierentuin of pretpark zijn. Als je liever in het buitenland gaat werken behoort dat ook tot de mogelijkheden. Jij zorgt ervoor dat vakantiegangers en toeristen een fijne tijd beleven. Je organiseert leuke evenementen, sportactiviteiten en shows. Ook kun je werkzaamheden uit gaan voeren als receptie of baliemedewerker binnen een vakantiepark. Je stuurt bijvoorbeeld het animatieteam aan en hebt daarbij regelmatig overleg met het management, waarbij je tevens een adviserende rol aanneemt.

Kan ik verder leren?

Ja, na het succesvol afronden van deze MBO opleiding tot Leidinggevende Leisure & Hospitality, kun je ervoor kiezen om door te gaan leren. ZO kun je bijvoorbeeld kiezen voor een opleiding op HBO niveau zoals de Hogere Hotelschool of de studie tot Leisure Management.

MBO-opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality video

Benieuwd hoe jouw werkomgeving er uit komt te zien na het volgen van de opleiding MBO-opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality? Bekijk de video en zie hoe het werk en de opleiding er uit ziet.

Praktische informatie

De opleidingscode voor MBO-opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality is (Crebo): 25351

De kans dat jouw beroep op de tocht komt te staan omdat robots het werk op den duur over zullen nemen is redelijk groot.

Met een papiertje van de MBO-opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality, heb je bij aansluitende beroepen een prima salaris!

Carrièrekansen met een Leidinggevende Leisure & Hospitality diploma

Laag Hoog


Salaris

Laag Hoog


Werkgelegenheid

Weinig Veel


Aantal banen

Weinig Veel


Groeimogelijkheden

Groot Klein


Robotisering

Anderen bekenen ook deze MBO Niveau 4 opleidingen

MBO-opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality

Leidinggevende Travel & Hospitality

Werkgelegenheid
Salaris

Als je graag aan de slag wilt als Leidinggevende Travel & Hospitality, dan ga je…

Meer over deze opleiding
MBO-opleiding Leidinggevende Keuken

opleiding Leidinggevende Keuken

Werkgelegenheid
Salaris

Als je naast een passie voor koken en lekker eten ook graag een leidinggevende rol…

Meer over deze opleiding