Als Leidinggevende Leisure & Hospitality zorg je ervoor dat mensen een fijne en onbezorgde tijd beleven. Zowel tijdens vakanties als vrijetijdsbesteding. Je vindt het leuk om mensen te enthousiasmeren en entertainen. Daarbij laat je niets aan het toeval over als het aankomt op gastvrijheid en dienstverlening. Daarbij kun je denken aan het organiseren van animatie en evenementen, maar ook aan de begeleiding tijdens recreatieve activiteiten. Als Leidinggevende Leisure & Hospitality ben jij het aanspreekpunt voor zowel gasten als werknemers. Je hebt zowel aansturende als adviserende kwaliteiten.

Studieopbouw

De MBO studie tot Leidinggevende Leisure & Hospitality bestaat uit een aantal delen te weten het basis, profiel en keuzedeel. De opleiding richt zich zowel op de theorie als de praktijk die je binnen of buiten de school moet uitvoeren. Je krijgt les in vakken zoals bijvoorbeeld het organiseren van evenementen, het verwerken van de administratie en het organiseren van diverse entertainment. Naast beroepsgerichte vakken bestaat de studie ook uit diverse algemene vakken zoals loopbaan en burgerschap en diverse economische vakken. Door de keuzedelen kun je tijdens de opleiding zelf de richting bepalen die het beste aansluit bij jouw toekomstige beroep als Leidinggevende Leisure & Hospitality.

Type opleiding en studieduur

De MBO opleiding tot Leidinggevende Leisure & Hospitality duurt 3 jaar. De studie kun je als BOL leerweg volgen. Dit houdt in dat je tijdens de opleiding diverse keren stage loopt, naast jouw theoretische opleiding binnen school. Dit kan bij een erkend leerbedrijf zijn in Nederland, maar natuurlijk ook in het buitenland. Daarbij kun je denken aan een vakantiepark of een ander activiteitencentrum wat zich richt op toerisme.

Past de MBO opleiding tot Leidinggevende Leisure & Hospitality bij mij?

Als je deze opleiding wilt volgen dan beschik je over uitstekende communicatieve en sociale eigenschappen. Jij stelt alles in werking om het gasten naar de zin te maken. Daarnaast kun je goed leidinggeven, heb je een oplossingsgerichte instelling en ben je flexibel. Jij bent namelijk vaak aan het werk als andere mensen vakantie hebben. Natuurlijk ben je daarbij creatief en ga je graag de uitdaging aan.

  • je bent creatief, gastvrij en hebt een dienstverlenende mentaliteit
  • je bezit uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
  • je kunt aansturen, leidinggeven en adviseren
  • je werkt graag binnen een team en hebt een flexibele instelling

Toelatingseisen en vooropleiding

Als je wilt starten met de MBO opleiding tot Leidinggevende Leisure & Hospitality, dan heb je een vooropleiding nodig op VMBO niveau. Deze studie kun je via een gemengde, theoretische of kaderberoepsgerichte leerweg gevolgd hebben. Ook wordt je toegelaten als je in het bezit bent van een MBO niveau 2 diploma, of als je in het bezit bent van een HAVO of VWO overgangsbewijs van klas 3 naar 4.

Aan de slag als Leidinggevende Leisure & Hospitality

Als je deze MBO studie met goed gevolg hebt afgerond, kun je aan de slag in de toeristische sector. Dit kan binnen een hotel, vakantiepark, camping of zelfs een dierentuin of pretpark zijn. Als je liever in het buitenland gaat werken behoort dat ook tot de mogelijkheden. Jij zorgt ervoor dat vakantiegangers en toeristen een fijne tijd beleven. Je organiseert leuke evenementen, sportactiviteiten en shows. Ook kun je werkzaamheden uit gaan voeren als receptie of baliemedewerker binnen een vakantiepark. Je stuurt bijvoorbeeld het animatieteam aan en hebt daarbij regelmatig overleg met het management, waarbij je tevens een adviserende rol aanneemt.

Kan ik verder leren?

Ja, na het succesvol afronden van deze MBO opleiding tot Leidinggevende Leisure & Hospitality, kun je ervoor kiezen om door te gaan leren. ZO kun je bijvoorbeeld kiezen voor een opleiding op HBO niveau zoals de Hogere Hotelschool of de studie tot Leisure Management.