Zit bewegen in jouw bloed en doe je dat het liefst zo ritmisch mogelijk? Dan is de Mbo-opleiding danser iets voor jou. Ben je naast creatief ook een organisatorisch talent? Is het jouw droom om ooit een eigen dansschool te bezitten of dansevenementen te mogen organiseren? Dan is de Mbo-opleiding danser jou op het lijf geschreven.

Studieopbouw

Tijdens deze Mbo-studie tot danser word je optimaal voorbereid op een beroep binnen de danswereld. Tijdens deze opleiding leer je een aantal algemene vakken die je straks ondersteunen tijdens je werk en doe je praktijkervaring op door middel van een stage. Je leert hoe je dansles moet geven aan mensen in verschillende leeftijdscategorieën, je leert ondernemen door het regelen van optredens én je leert hoe je jezelf het beste kunt presenteren op de markt. Uiteraard krijg je ook les in het bedenken van choreografieën, het organiseren van producties in groepsverband en hoe je effectief en efficiënt kunt repeteren. Tijdens het theoretische gedeelte van de studie leer je vooral hoe je middels lichamelijke educatie blessures kunt voorkomen. Verder leer je alles over training, voedingsleer en sociale vaardigheden.

Type opleiding en studieduur

De Mbo-opleiding danser is een 3-jarige niveau-4 opleiding met een BOL-leerweg. Dat wil zeggen dat je deze opleiding volgt met een combinatie tussen school en stage. Het theoretische gedeelte van deze Mbo-opleiding danser leer je op school, terwijl je praktijkervaring opdoet tijdens het lopen van een stage.

Past de Mbo-opleiding danser bij mij?

Ben je altijd bezig met muziek en dansen en zit bewegen in jouw bloed? Wil je jouw performance en creativiteit graag tot uiting brengen in grote dansproducties of zou je graag meehelpen aan het organiseren daarvan? Dan past deze opleiding bij jou.

Je beschikt over creatief talent
Kunt je enthousiasme overbrengen op andere mensen
Hebt gevoel voor ritme
Je bent gedreven en hebt ondernemende kwaliteiten

Toelatingseisen

De toelatingseisen voor deze Mbo-opleiding danser laten zien dat je een Vmbo-diploma nodig hebt met een kader beroepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg. Een diploma op MBO-2 of 3 niveau is tevens voldoende, evenals een overgangsbewijs van HAVO of VWO van niveau 3 naar 4. Houd er tevens rekening mee dat deze opleiding een auditie en selectieronde vereist. Als je bent geselecteerd wordt tevens je lichamelijke conditie gecontroleerd en getest aan de hand van een medische keuring.

Aan de slag als danser

Als je de Mbo-opleiding danser met succes hebt afgerond, kun je aan de slag bij verschillende bedrijven. Zo kun je niet alleen aan het werk als bijvoorbeeld dansinstructeur op een dansschool, maar ook als danser in verschillende theaterproducties. Met deze opleiding is het tevens mogelijk om je eigen dansacademie te openen, of om grote dansproducties te gaan organiseren.

Kan ik verder leren?

Na de opleiding kun je aan de slag als dansdocent of danser, maar je kunt er ook voor kiezen om je meer te gaan specialiseren. Dit kun je doen door het volgen van bijvoorbeeld de Hbo-opleiding creatieve therapie dans, culturele maatschappelijke vorming, of de Hbo-opleiding voeding en diëtetiek.