MBO-opleiding Medewerker Sign

In het kort

2 jaar
Studieduur
Kunst & ontwerp
Richting
MBO, Niveau 2
Niveau

Als je wilt starten met de MBO opleiding Medewerker Sign, ben je bovenal geïnteresseerd in alles wat met reclame uitingen én creativiteit te maken heeft. Tijdens deze studie leer je hoe je reclameborden, spandoeken of reclame voor op etalages maakt. Ook de voorbereiding binnen een computersysteem én de montage van deze producten behoren tot jouw functie. Deze opleiding is uitdagend en biedt een breed werkveld. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om door te leren waarbij je ook in staat bent om Signproducten te gaan ontwikkelen. Als jij een tomeloze passie hebt voor alles wat met marketing te maken heeft, graag met zowel jouw creativiteit als je handen werkt, dan is deze MBO opleiding Medewerker Sign precies wat je zoekt.

Studieopbouw

Binnen deze MBO studie tot Medewerker Sign leer je hoe je verschillende signproducten digitaal moet voorbereiden binnen een computersysteem. Natuurlijk leer je ook alles over de vaardigheden die je daarbij nodig hebt. Binnen de opleiding wordt er tevens aandacht besteed aan het maken van het uiteindelijke eindproduct. Dit kan bijvoorbeeld een spandoek zijn, maar ook belettering voor op een etalageruit of auto. Je leert ook omgaan met de apparatuur en de machines die je daarbij moet gebruiken. Tijdens deze opleiding leer je hoe je de producten op de juiste manier moet monteren. Je maakt tevens kennis met typografie, design software en color management. Ook het optimaal functioneren binnen een bedrijf en het aannemen van een professionele houding zijn onderdeel van de vakken. Als basis krijg je te maken met vakken zoals rekenen, wiskunde en diverse talen. Ook maatschappelijke vorming kan een onderdeel zijn van deze studie. Deze vaardigheden kun je straks ook toepassen in de praktijk.

Er nog niet helemaal over uit wat je wil?

Type opleiding en studieduur

Deze opleiding tot MBO Medewerker Sign kun je zowel als BBL en als BOL-leerweg volgen. Je wisselt het leren van de theorie dus af met het opdoen van ervaring in de praktijk. Dit kan in de vorm van een stage, maar natuurlijk ook als medewerker bij een erkend leerbedrijf. De studie MBO Medewerker Sign neemt in het totaal 2 jaar in beslag.

Past de MBO opleiding Medewerker Sign?

Jij bent geïnteresseerd in het maken én bedenken van diverse reclame materiaal. Je houdt ervan om out of the box te denken, kunt secuur en volgens de richtlijnen werken en hebt er geen moeite mee om een opdracht nauwkeurig op te volgen. Werk je daarnaast graag met je handen en kun je goed samenwerken? Dan past deze MBO opleiding tot Medewerker Sign heel goed bij jou.

  • je bent creatief en open-minded
  • je werkt graag met je handen en kunt netjes werken
  • je kunt volgens richtlijnen en opdrachten werken
  • je bezit goede communicatieve eigenschappen

Toelatingseisen en vooropleiding

Als je wilt beginnen met deze MBO opleiding tot Medewerker Sign, dan moet je aan een aantal toelatingseisen kunnen voldoen. Je wordt toegelaten tot deze opleiding als je in het bezit bent van een MBO of VMBO diploma met een gemengde, theoretische of kaderberoepsgerichte leerweg. Ook als je een overgangsbewijs kunt overleggen van klas 3 naar 4 van HAVO of VWO voldoe je aan de eisen voor deze studie.

Scholen voor Medewerker Sign

OpleiderGrootteLocatie(s)
Rijn IJsselRijn IJssel Groot ArnhemMeer info
ROC van AmsterdamROC van Amsterdam Groot 23 locaties (in 7 steden) *Meer info
Grafisch lyceum RotterdamGrafisch lyceum Rotterdam Gemiddeld RotterdamMeer info
ROC van TwenteROC van Twente Groot 33 locaties (in 13 steden) *Meer info
NoorderpoortNoorderpoort Groot 19 locaties (in 9 steden) *Meer info
ROC Friese PoortROC Friese Poort Groot 9 locaties (in 6 steden) *Meer info
SG De Rooi PannenSG De Rooi Pannen Gemiddeld EindhovenMeer info
ROC Horizon CollegeROC Horizon College Groot 4 locaties (in 4 steden) *Meer info
LandstedeLandstede Groot 6 locaties (in 6 steden) *Meer info
Deltion CollegeDeltion College Groot ZwolleMeer info
Nimeto UtrechtNimeto Utrecht Klein UtrechtMeer info
Mediacollege AmsterdamMediacollege Amsterdam Klein AmsterdamMeer info
VISTA CollegeVISTA College Groot 10 locaties (in 4 steden) *Meer info
CurioCurio Klein 18 locaties (in 8 steden) *Meer info
SintLucasSintLucas Klein 2 locaties (in 2 steden) *Meer info
Markiezaat CollegeMarkiezaat College Klein Bergen op ZoomMeer info
* Bekijk meer informatie om alle locaties en opleidingen te bekijken.
Eerste
Vorige
Volgende
Laatste

Aan de slag als Medewerker Sign

Als je jouw diploma voor de MBO studie tot Medewerker Sign in bezit hebt, dan kun je binnen diverse bedrijven aan de slag. Dit kan een reclame of marketing bureau zijn met een eigen designafdeling, maar natuurlijk ook een ander groot bedrijf dat veelvuldig gebruik maakt van reclame uitingen. Ook werken binnen de standbouw, waar vaak reclame spandoeken nodig zijn, behoort tot de mogelijkheden. Jouw taken lopen uiteen van het voorbereiden van de opdracht op een digitale manier, tot aan het aanbrengen en monteren van spandoeken of belettering. Dit kan binnen het bedrijf zelf zijn, maar natuurlijk ook bij de klant zelf.

Kan ik verder leren?

Als je jouw opleiding tot Medewerker Sign hebt afgerond, kun je aan de slag binnen een leuk en creatief werkveld. Je kunt er echter ook voor kiezen om door te studeren zodat je jouw kennis op het gebied van belettering en reclame nog meer kunt ontwikkelen. Zo zou je kunnen kiezen voor de opleiding Allround AV-Medewerker of kunnen beginnen aan de studie Allround Signmaker. Je produceert dan niet alleen diverse reclame toepassingen, maar ontwikkelt ze ook.

MBO-opleiding Medewerker Sign video

Benieuwd hoe jouw werkomgeving er uit komt te zien na het volgen van de opleiding MBO-opleiding Medewerker Sign? Bekijk de video en zie hoe het werk en de opleiding er uit ziet.

Praktische informatie

De opleidingscode voor MBO-opleiding Medewerker Sign is (Crebo): 25214

De kans dat jouw beroep op de tocht komt te staan omdat robots het werk op den duur over zullen nemen is klein.

De Medewerker Sign barometer

Laag

Hoog


Salaris

Laag

Hoog


Werkgelegenheid

Weinig

Veel


Aantal banen

Weinig

Veel


Groeimogelijkheden

Groot

Klein


Robotisering

Anderen bekenen ook deze MBO Niveau 2 opleidingen