Ben je goed met cijfers en met geld? Dan is een functie als financieel administratief medewerker wellicht iets voor jou. Je zorgt voor het financiele overzicht en houdt alles bij. Op de financiele administratie is veel zorgvuldig vereist, maar is ook sprake van veel afwisseling.

Studieopbouw

Als financieel administratief medewerker sorteer en verzamel je financiele gegevens. Je controleert informatie, van facturen tot urenoverzichten en declaraties. Daarnaast zorg je ervoor dat alles netjes digitaal is ingevoerd, zodat het overzicht wordt bewaard.

Tijdens de opleiding Financieel Administratief Medewerker leer je alles wat binnen je takenpakket valt. Na je opleiding kan je facturen opstellen en controleren, de boekhouding bijhouden en gegevens invoeren en wijzigen.

Type opleiding en studieduur

Financieel Administratief Medewerker is een mbo niveau 2 opleiding die meestal 2-3 jaar duurt. De lengte van de opleiding is afhankelijk van je eigen snelheid. De opleiding is te volgen als BOL-variant: de nadruk ligt op school, maar daarnaast loop je stage om praktijkervaring op te doen.

Past Financieel Administratief Medewerker bij mij?

Ben je benieuwd of de opleiding tot financieel administratief medewerker bij je past? Kijk dan of je jezelf herkent in de volgende punten:

  • Je bent goed in wiskunde en economie
  • Je bent leergierig
  • Je werkt geordend en nauwkeurig
  • Je kan goed met computers overweg

Vooropleiding

Om een niveau 3 mbo-opleiding te kunnen volgen, is er enige vooropleiding vereist:

  • Een vmbo diploma (kaderberoepsgericht, theoretische of gemengde leerweg)
  • Overgangsbewijs van havo/vwo 3e naar 4e leerjaar
  • Diploma van een verwante mbo-opleiding op niveau 2

Werken als administratief medewerker

Na je opleiding kan je als financieel administratief medewerker aan de slag bij verschillende bedrijven. Je kan op een administratiekantoor gaan werken, bij een overheidinstelling of in een andere (commerciële) sector. Het is mogelijk om te gaan werken op een financiele afdeling van een bedrijf of bij een bedrijf dat de financiële administratie van andere bedrijven verzorgt.

Vervolgopleidingen

Wil je nog verder leren? Je kan enkele mbo-opleidingen op niveau 4 gaan volgen, zoals Salarisadministratie of Bedrijfsadministrateur.