HBO Opleiding tot Oefentherapeut-Mensendieck

Over de opleiding

Studieduur:
4 jaar
Richting:
Voeding, sport & beauty
Niveau:
HBO
HBO-opleiding Opleiding tot Oefentherapeut-Mensendieck
Opleiding is met:
Opleidingscode (Isat):
34572
Studieduur:
4 jaar
Richting:
Voeding, sport & beauty
Niveau:
HBO
Weten of deze opleiding
bij jou past?
Maak de keuzetest

Als jij graag met mensen werkt en een bijdrage wil leveren aan het voorkomen van klachten aan het menselijk lichaam, dan is de vierjarige HBO-opleiding Opleiding tot Oefentherapeut-Mensendieck echt iets voor jou! Als geen ander weet jij dat er allerlei oorzaken zijn van fysieke klachten. Tijdens de Opleiding tot Oefentherapeut-Mensendieck leer Jij de klachten in kaart te brengen, de oorzaak op te sporten en een behandelplan op te stellen waardoor mensen snel weer klachtenvrij worden.

Studieopbouw

De HBO- opleiding tot oefentherapeut mensendieck is opgebouwd uit theorie- en praktijklessen. Je werkt zowel zelfstandig als groep matig. Je werkt aan gezondheidsvraagstukken en ontwikkeld je body of Knowledge en skills. Je leert hoe je beweeggedrag analyseert en hoe je klachten kan verhelpen en voorkomen. Je volgt vakken als gedragsverandering, psychologie, anatomie etc. Tijdens de opleiding doe je ervaring op in de praktijk waarbij je inzicht krijgt over hoe je toekomstige baan er uit kan komen te zien.

Scholen & locaties

We hebben 2 HBO-scholen gevonden die de opleiding Opleiding tot Oefentherapeut-Mensendieck aanbieden.

OpleiderOpen dagLocatie(s)
Windesheim Windesheim Onbekend5 locaties in ZwolleBekijk
Hogeschool Utrecht Hogeschool Utrecht Onbekend11 locaties in UtrechtBekijk

Bekijk de opleiding om alle locaties, open dagen en opleidingen te bekijken.

Kennismakingsvideo's

Bekijk de video's van verschillende scholen en maak kennis met de HBO-opleiding Opleiding tot Oefentherapeut-Mensendieck!


Play
Play
Play

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de HBO-opleiding Opleiding tot Oefentherapeut-Mensendieck, dien je in het bezit te zijn van een HAVO of VWO diploma of een MBO niveau 4 diploma. Heb je geen havo diploma en wil je eerst ervaring opdoen in het MBO? De volgende niveau 4 opleidingen sluiten goed aan op de HBO-opleiding Opleiding tot Oefentherapeut-Mensendieck

Na je studie

Na de opleiding oefentherapeut- mensendieck kun je aan het werk als therapeut. Je begeleidt zowel gezonde mensen als mensen met klachten. Je kunt bij verschillende organisaties gaan werken als revalidatiecentra, ziekenhuizen, ouderenzorg of gemeente. Afhankelijk van het bedrijf kun je bijvoorbeeld gaan werken als kindertherapeut, psychosomatisch therapeut of revalidatie therapeut. Mocht je liever voor jezelf werken dan is het ook mogelijk om een eigen praktijk te starten. Wil je liever meer kennis opdoen dan kun je na het afronden van de opleiding ook doorstromen naar een verwante- HBO of master opleiding.

Salaris en inkomen

Wat verdien ik na de opleiding Opleiding tot Oefentherapeut-Mensendieck?

Na je opleiding start je op ongeveer 2359 euro bruto*.

Na 5 jaar verdien je ongeveer 2604 euro bruto per maand.

  • Dat is netto ± euro (dit houd je over)
  • Per uur is dat omgerekend 15,05 euro bruto.
  • Het loon bij deze opleiding is ongeveer 534 euro minder t.o.v. het gemiddelde van alle HBO opleidingen.

* We gaan ervan uit dat je over 4 jaar start met werken. Bekijk de grafiek om meer duidelijkheid te krijgen over bedragen en ontwikkeling van het salaris.

* Het salaris is van veel factoren afhankelijk. Onder andere hoe jij je ontwikkelt, maar ook de branch waarin je werkt. Bovenstaande cijfers zijn daarom ter indicatie en geen vaste bedragen.

Hoe ontwikkelt mijn salaris zich na deze opleiding?

Na je studie start je tussen de 2051 euro en 2713 euro bruto. Dit kan na 10 jaar oplopen naar 3223 euro tot 3451 euro bruto.

In onderstaande grafiek zie je hoe jouw salaris zich kan ontwikkelen als je aan het werk gaat na de opleiding Opleiding tot Oefentherapeut-Mensendieck.

Toon netto bedragen

Baan- & groeikansen

Het Salaris is vergeleken met andere opleidingen op het zelfde niveau: ver onder gemiddeld

Salaris

De Werkgelegenheid in Nederland na deze opleiding is onder gemiddeld. (meetmoment voor corona)

Werkgelegenheid

De mogelijkheid om door te stromen / te groeien is: ver onder gemiddeld, vergeleken met andere opleidingen

Groeikansen

Kans dat jouw taken op den duur geautomatiseerd / gerobotiseerd worden: zeer klein

Robotisering

Gerelateerde opleidingen

HBO-opleiding ALO (Sportdocent)

Ben je graag actief bezig en wil je jouw enthousiasme over bewegen overbrengen op anderen? Als Leraar Lichamelijke Opvoeding begeleid je (jonge) me..

Lees verder →
HBO-opleiding Huidtherapie

De huid is je grootste orgaan en het is erg vervelend als hier iets mee aan de hand is. Naast dat iemand er fysiek last van kan hebben, kan het ook..

Lees verder →
HBO-opleiding Oefentherapie Cesar

Afgestudeerden met een diploma van de HBO-opleiding Oefentherapie Cesar op zak weten hoe belangrijk goed bewegen is. Een oefentherapeut helpt mense..

Lees verder →
Scroll & bekijk
Weten welke opleiding bij je past?
Maak gratis studiekeuzetest
Bewaar & deel