HBO Huidtherapie

Over de opleiding

Studieduur:
4 jaar
Richting:
Voeding, sport & beauty
Niveau:
HBO
HBO-opleiding Huidtherapie
Opleiding is met:
Opleidingscode (Isat):
34091
Studieduur:
4 jaar
Richting:
Voeding, sport & beauty
Niveau:
HBO
Weten of deze opleiding
bij jou past?
Maak de keuzetest

De huid is je grootste orgaan en het is erg vervelend als hier iets mee aan de hand is. Naast dat iemand er fysiek last van kan hebben, kan het ook tot schaamte leiden. Als huidtherapeut kan jij je steentje bijdragen door een zieke of beschadigde huid beter te maken. Door de juiste behandeling en het in gesprek gaan met de patiënt kan jij er voor zorgen dat iemand weer goed in zijn vel zit.

Studieopbouw

De HBO- opleiding Huidtherapie is zo opgebouwd dat je alles leert over huidtherapeutische zorg. Je leert zowel huidaandoeningen signaleren, onderzoeken als behandelen. Je verdiept je in verschillende huidaandoeningen als pigment, acne haarafwijking als tumoren. De opleiding bestaat zowel uit theorie- als praktijklessen. Tijdens de praktijk leer je vaardigheden die je als huidtherapeut nodig hebt. Dit zijn vaardigheden als behandeling en massage. Daarnaast krijg je les in hoe je een professionele behandelrelatie met je patiënt opbouwt, je leert communicatievaardigheden en onderzoek doen.

Kennismakingsvideo's

Bekijk de video's van verschillende scholen en maak kennis met de HBO-opleiding Huidtherapie!


Play
Play
Play

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de HBO-opleiding Huidtherapie, dien je in het bezit te zijn van een HAVO of VWO diploma of een MBO niveau 4 diploma. Heb je geen havo diploma en wil je eerst ervaring opdoen in het MBO? De volgende niveau 4 opleidingen sluiten goed aan op de HBO-opleiding Huidtherapie

Na je studie

Na de opleiding huidtherapie heb je de titel van een bachelor of Science en kun je aan het werk als huidtherapeut. Je kunt na de opleiding gaan werken voor instellingen als ziekenhuizen, (para) medisch centra of zorgcentra. Wil je liever zelfstandig werken dan kun je na de opleiding ook je eigen praktijk starten. Wil je liever meer kennis opdoen dan kun je na het afronden van de opleiding ook doorstromen naar een verwante- master opleiding. Een voorbeeld van een opleiding is gezondheidswetenschappen.

Salaris en inkomen

Wat verdien ik na de opleiding Huidtherapie?

Na je opleiding start je op ongeveer 2519 euro bruto*.

Na 5 jaar verdien je ongeveer 2781 euro bruto per maand.

  • Dat is netto ± euro (dit houd je over)
  • Per uur is dat omgerekend 16,08 euro bruto.
  • Het loon bij deze opleiding is ongeveer 357 euro minder t.o.v. het gemiddelde van alle HBO opleidingen.

* We gaan ervan uit dat je over 4 jaar start met werken. Bekijk de grafiek om meer duidelijkheid te krijgen over bedragen en ontwikkeling van het salaris.

* Het salaris is van veel factoren afhankelijk. Onder andere hoe jij je ontwikkelt, maar ook de branch waarin je werkt. Bovenstaande cijfers zijn daarom ter indicatie en geen vaste bedragen.

Hoe ontwikkelt mijn salaris zich na deze opleiding?

Na je studie start je tussen de 2190 euro en 2897 euro bruto. Dit kan na 10 jaar oplopen naar 3123 euro tot 3685 euro bruto.

In onderstaande grafiek zie je hoe jouw salaris zich kan ontwikkelen als je aan het werk gaat na de opleiding Huidtherapie.

Toon netto bedragen

Baan- & groeikansen

Het Salaris is vergeleken met andere opleidingen op het zelfde niveau: ver onder gemiddeld

Salaris

De Werkgelegenheid in Nederland na deze opleiding is onder gemiddeld. (meetmoment voor corona)

Werkgelegenheid

De mogelijkheid om door te stromen / te groeien is: ver onder gemiddeld, vergeleken met andere opleidingen

Groeikansen

Kans dat jouw taken op den duur geautomatiseerd / gerobotiseerd worden: zeer klein

Robotisering

Gerelateerde opleidingen

HBO-opleiding ALO (Sportdocent)

Ben je graag actief bezig en wil je jouw enthousiasme over bewegen overbrengen op anderen? Als Leraar Lichamelijke Opvoeding begeleid je (jonge) me..

Lees verder →
HBO-opleiding Oefentherapie Cesar

Afgestudeerden met een diploma van de HBO-opleiding Oefentherapie Cesar op zak weten hoe belangrijk goed bewegen is. Een oefentherapeut helpt mense..

Lees verder →
HBO-opleiding Ergotherapie

Afgestudeerden aan de HBO-Opleiding voor Ergotherapie helpen mensen en zorgen ervoor dat het uitvoeren van allerlei dagelijkse handelingen weer gew..

Lees verder →
Scroll & bekijk
Weten welke opleiding bij je past?
Maak gratis studiekeuzetest
Bewaar & deel