Wil je graag evenementen organiseren en zorgen dat mensen het naar hun zin hebben? Als event manager ben je verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van evenementen, in de breedste zin van het woord.

Wat houdt de opleiding Event Management in?

Tijdens de opleiding (International) Event Management leer je alles over de wereld van de eventmanagement. Zo word je opgeleid tot allround projectmanager die precies weet hoe hij of zij een evenement succesvol laat verlopen. Er zijn verschillende namen voor deze opleiding, zoals International Event Management en Leisure & Events Management.

Studieopbouw

De opleiding Event Management duurt 4 jaar en is beschikbaar als voltijd, deeltijd of duale variant. Tijdens de opleiding is er naast verplichte vakken veel ruimte voor keuzevakken. Algemene vakken die je volgt zijn marketing, management & communicatie, bedrijfseconomie en personeelsmanagement. Ook doe je project- en presentatievaardigheden op en loop je stage.

Door te werken met echte projecten leer je omgaan met stress en een budget. Je moet echte evenementen organiseren, die je natuurlijk niet wilt of kan laten mislukken. Zo doe je échte praktijkervaring op in het werkveld.

Tijdens je studie kan je je specialiseren in een bepaalde richting. Zo ben je na je opleiding klaar voor een specifiek vakgebied, bijvoorbeeld sporteventmanagement, projectmanagement of sponsorwerving.

Past de opleiding bij mij?

Hoe weet je of de opleiding Event Management bij je past? Als je jezelf herkent in de onderstaande punten zit je er goed op je plek:

  • Je houdt van organiseren
  • Je bent stressbestendig
  • Je kan omgaan met budgetten
  • Je bent creatief
  • Je bent flexibel

Vooropleiding

Beschik je over een havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma? Dan word je toegelaten tot de Event Management opleiding.

Aan het werk

Na het afronden van de opleiding Event Management mag je jezelf Bachelor of Arts noemen. Je kan aan de slag in de brede wereld van evenementen: beurzen, sportevenementen, feesten, festivals of culturele exposities. Je kan aan de slag bij een evenementenbureau, een organisatie die bedrijven organiseert of als freelancer gaan werken.

Verder leren na je studie

Met een hbo-diploma kan je een vervolgstudie doen op de universiteit. Ben je dus nog niet uitgeleerd, dan kan je een universitaire bachelor of (pre)master gaan volgen.