MBO Coördinator Beveiliging

Voelt leidinggeven als jouw tweede natuur en heb je al een functie binnen de beveiliging? Dan is de Mbo-opleiding Coördinator Beveiliging echt wat voor jou. Met deze opleiding groei je door naar een leidinggevende functie. Naast de beveiligingstechnische kennis die je al bezit, is aansturen, plannen en begeleiding echt jouw specialiteit. Als je graag met mensen omgaat en sociale contacten belangrijk vindt, dan is de opleiding MBO Coördinator Beveiliging precies wat je zoekt.

Studieopbouw

Tijdens de Mbo-studie coördinator beveiliging leer je alles over wettelijke kaders, het maken en tot uitvoer brengen van een beveiligingsplan en hoe je hierin het beste kunt samenwerken met hulporganisaties. Daarnaast leer je omgaan met conflicten en hoe je bedreigende situaties kunt herkennen. Je wordt wegwijs gemaakt in de omgang met registratiesystemen, werkplanning en bezetting. Ook leer je hoe je informatieve rapportages moet samenstellen voor het management en hoe je leidinggeven op verschillende manieren kunt gaan toepassen. Zaken zoals bedrijfsorganisatie en personeelsmanagement komen tevens aan bod. Na het afronden van deze Mbo-studie coördinator beveiliging weet je precies hoe jij de beveiliging moet coördineren op de juiste manier.

Type opleiding en studieduur

De Mbo-opleiding Coördinator beveiliging is een niveau-3 opleiding en duurt 1 jaar. Tijdens de opleiding doe je tevens ervaring op in de vorm van een stage en beroepspraktijkvorming (BPV). De duur van de stage is minimaal 550 uur welke je in overleg met het bedrijf (SBB erkend en geregistreerd leerbedrijf) parttime of fulltime kunt vervullen.

Past de opleiding MBO coördinator beveiliging bij mij?

Ben je al werkzaam binnen de beveiliging? En wil je jouw vaardigheden verder uitbreiden? Dan past de opleiding MBO coördinator beveiliging wellicht bij jou.

  • Je staat stevig in je schoenen
  • Organiseren en aansturen van mensen zit in je DNA
  • Je bent sociaal ingesteld en kunt goed omgaan met mensen
  • Veiligheid van de leefomgeving staan bij jou hoog in het vaandel
  • Je bent stressbestendig

Toelatingseisen

Je kunt aan de studie MBO coördinator beveiliging beginnen als je een MBO diploma beveiliger op zak hebt, of in het bezit bent van een SVBP-diploma beveiliger in combinatie met een Vmbo-diploma. Ook als je een overgangsbewijs naar het vierde leerjaar bezit voor HAVO of VWO voldoe je aan de toelatingseisen. Heb je een MBO niveau 2 of 3 diploma op zak? Ook dan kun je deze studie volgen. Met een LBO, VBO of MAVO-diploma kun je tevens de studie coördinator beveiliging gaan volgen.

Aan de slag als coördinator beveiliger

Als je de opleiding succesvol hebt afgerond, kun je aan de slag als leidinggevende binnen de beveiligingsbranche. Denk hierbij aan grote beveiligingsinstellingen, de overheid of zelfs op een luchthaven zoals Schiphol. Als coördinator beveiliging kun je aan de slag binnen allerlei bedrijven en organisaties.

Kan ik verder leren?

Na het afronden van het Mbo-diploma coördinator beveiliging kun je er voor kiezen om door te studeren. Met dit diploma op zak kun je met vrijstellingen voor bepaalde modules beginnen aan een kort Hbo-programma welke zich richt op Crisismanagement en Criminologie.