MBO-opleiding Signspecialist

In het kort

4 jaar
Studieduur
Kunst & ontwerp
Richting
MBO, Niveau 4
Niveau

De MBO opleiding Signspecialist is op jouw lijf geschreven als je een passie hebt voor alles wat met reclame, presentatie en marketing te maken heeft. Je vindt het leuk om reclame producten of presentatiematerialen te maken, maar bent ook creatief genoeg om de lay-out en de content te bedenken. Werken binnen een team past goed bij jou, maar zelfstandig werken gaat je ook prima af. Met deze opleiding bereid jij je optimaal voor op een functie binnen bijvoorbeeld een reclamebureau, maar je kunt straks ook gaan werken voor diverse andere opdrachtgevers waarbij reclame uitingen en presentaties van groot belang zijn.

Studieopbouw

Als je wilt beginnen met deze MBO opleiding tot Signspecialist, dan krijg je tijdens je studie te maken met vakken die je optimaal voorbereiden op een functie binnen deze branche. Tijdens de opleiding leer je hoe je producten aan de hand van software moet ontwerpen. Ook leer je concepten maken aan de hand van diverse productietechnieken en krijg je les in vakken zoals bijvoorbeeld colormanagement en typografie. Ook wordt je optimaal voorbereid op een leidinggevende functie en hoe je daarbinnen op de juiste manier moet communiceren. Je krijgt ook les in vakken zoals het aanbrengen van diverse beletteringen op verschillende ondergronden, het bewaken van de kwaliteit en het registreren van het materiaal dat je gebruikt. Tijdens deze opleiding tot Signspecialist heb je tevens de mogelijkheden om keuzedelen te leren. Zo kun jij je nog meer specialiseren.

Er nog niet helemaal over uit wat je wil?

Type opleiding en studieduur

Deze opleiding tot MBO Signspecialist kun je als BBL leerweg volgen, maar BOL is ook een mogelijkheid als daar jouw interesse naar uitgaat. Zo kun je dus zelf een keuze maken of je liever meer in de praktijk of de theorie leert. In beide gevallen loop je leerzame stages bij erkende leerbedrijven binnen de reclamewereld. Wat je geleerd hebt uit de boeken, kun je op deze manier dus direct toepassen in de praktijk. Zo wordt je optimaal voorbereid op jouw toekomstige functie als Signspecialist.

Doorstuderen op het HBO?

Je kan na deze studie verder met bijvoorbeeld één van de volgende opleidingen

HBO-opleiding Beeldende Kunst

opleiding Beeldende Kunst

Werkgelegenheid
Salaris

Ben je nieuwsgierig, creatief en durf je risico’s te nemen?

Meer over deze opleiding

Past de MBO opleiding Signspecialist bij mij?

Als je wilt beginnen met deze MBO studie tot Signspecialist, ben je in de eerste plaats creatief en werk je zowel graag met je hoofd als met je handen. Je vindt het leuk om presentatie content op reclame producten te bedenken, ontwikkelen en produceren. Je kunt prima werken in een team, bent stressbestendig en kunt goed met deadlines omgaan. Daarnaast ben je communicatief vaardig, bezit je leidinggevende eigenschappen en ben je flexibel ingesteld.

  • je bent creatief, flexibel en hebt een oplossingsgerichte instelling
  • je werkt graag met zowel je handen als je hoofd
  • je kunt omgaan met deadlines en werkdruk
  • je hebt interesse in alles wat met reclame en marketing te maken heeft

Toelatingseisen en vooropleiding

De toelatingseisen die gelden als je wilt beginnen met deze opleiding MBO Signspecialist moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je in het bezit zijn van een succesvol afgeronde MBO of VMBO diploma. Deze mag je gevolgd hebben met een gemengde, theoretische of kaderberoepsgerichte leerweg. Je mag tevens beginnen met deze studie als je in het bezit bent van een overgangsbewijs HAVO of VWO van klas 3 naar 4.

Opleiding signspecialist locaties

We hebben 12 scholen gevonden die de MBO-opleiding Signspecialist op MBO Niveau 4 aanbieden.

OpleiderGrootteLocatie(s)
Rijn IJsselRijn IJssel Groot ArnhemMeer info
SG De Rooi PannenSG De Rooi Pannen Gemiddeld EindhovenMeer info
ROC van AmsterdamROC van Amsterdam Groot 23 locaties (in 7 steden) *Meer info
ROC van TwenteROC van Twente Groot 33 locaties (in 13 steden) *Meer info
NoorderpoortNoorderpoort Groot 19 locaties (in 9 steden) *Meer info
ROC Friese PoortROC Friese Poort Groot 9 locaties (in 6 steden) *Meer info
Mediacollege AmsterdamMediacollege Amsterdam Klein AmsterdamMeer info
LandstedeLandstede Groot 6 locaties (in 6 steden) *Meer info
CurioCurio Klein 18 locaties (in 8 steden) *Meer info
VISTA CollegeVISTA College Groot 10 locaties (in 4 steden) *Meer info
Markiezaat CollegeMarkiezaat College Klein Bergen op ZoomMeer info
Nimeto UtrechtNimeto Utrecht Klein UtrechtMeer info
* Bekijk meer informatie om alle locaties en opleidingen te bekijken.
Eerste
Vorige
Volgende
Laatste

Aan de slag als Signspecialist

Na het afronden van jouw opleiding kun je aan de slag als volwaardig signspecialist binnen verschillende bedrijven. Daarbij kun je denken aan een reclamebureau, maar ook een bedrijf dat zich bezig houdt met marketing of andere prestaties behoort tot de mogelijkheden. Als Signspecialist kun je binnen vrijwel elk groot bedrijf aan de slag omdat deze in veel gevallen beschikken over een eigen designafdeling. Jij bent niet alleen verantwoordelijk voor het ontwerp van bijvoorbeeld een poster of een spandoek, maar je ontwikkelt het product ook. Desgewenst stuur je teamgenoten aan en zorg je ervoor dat de opdrachten binnen de gestelde deadline kunnen worden afgeleverd bij de klant. Daarnaast breng je ook zelf belettering aan, maak je spandoeken voor de standbouw en bereid je de opdrachten op de juiste manier voor.

Kan ik verder leren?

Met een succesvol afgerond diploma op zak, kun je als signspecialist direct ervaring op gaan doen in de praktijk. Je kunt er echter ook voor kiezen om door te leren. Dit kun je bijvoorbeeld doen door in te stromen naar een niveau 4 opleiding. Een goed voorbeeld daarvan is Mediavormgeving of een Docentenopleiding. Zo kun je jouw kennis op het gebied van Sign nog meer uitbreiden en specificeren.

MBO-opleiding Signspecialist video

Benieuwd hoe jouw werkomgeving er uit komt te zien na het volgen van de opleiding MBO-opleiding Signspecialist? Bekijk de video en zie hoe het werk en de opleiding er uit ziet.

Praktische informatie

De opleidingscode voor MBO-opleiding Signspecialist is (Crebo): 25215

De kans dat jouw beroep op de tocht komt te staan omdat robots het werk op den duur over zullen nemen is gemiddeld.

De Signspecialist barometer

Laag Hoog


Salaris

Laag Hoog


Werkgelegenheid

Weinig Veel


Aantal banen

Weinig Veel


Groeimogelijkheden

Groot Klein


Robotisering

Anderen bekenen ook deze MBO Niveau 4 opleidingen

MBO-opleiding Junior Stylist

opleiding Junior Stylist

Werkgelegenheid
Salaris

Ben je creatief en altijd op de hoogte van de laatste mode trends?

Meer over deze opleiding
MBO-opleiding Mediavormgever

opleiding Mediavormgever

Werkgelegenheid
Salaris

Als je graag wilt beginnen met de MBO opleiding tot Mediavormgever, dan ben je het…

Meer over deze opleiding