Als Leidinggevende Bediening ben jij het aanspreekpunt voor zowel gasten als medewerkers. Jouw hart ligt bij het verlenen van een uitstekende service en klantvriendelijkheid. Je zult er dan ook alles aan doen om het jouw gasten aan niets te laten ontbreken. Als Leidinggevende Bediening bekleed je een aansturende functie binnen een hotel of restaurant. Je zorgt ervoor dat medewerkers hun taken op de juiste manier uitvoeren, en bent telkens weer op zoek naar verbeteringen en aanpassingen. Bij jou staat alles in het teken van gastvrijheid en klantvriendelijkheid. Als jij je aangesproken voelt door deze omschrijving, dan is een baan in de horeca als Leidinggevende Bediening op jouw lijf geschreven.

Studieopbouw

Tijdens de MBO studie tot Leidinggevende Bediening leer je niet alleen hoe je een uitstekende klantvriendelijkheid moet waarborgen, maar ook hoe je op de juiste manier moet aansturen en coördineren. Jij bent immers de belangrijkste communicatievorm tussen het management, de keuken en de mensen op de werkvloer. De studie bestaat uit diverse instructielessen en het lopen van verschillende stages waarin je de nodige praktijkervaring op kunt doen. De MBO opleiding Leidinggevende Bediening leert je hoe je verantwoordelijk te werk kunt gaan. De taken die binnen het restaurant of het hotel worden uitgevoerd, behoren dat ook tot jouw verantwoording. De studie is een combinatie van theorie en praktijklessen.

Type opleiding en studieduur

Deze MBO opleiding Leidinggevende Bediening kun je zowel in een BOL als een BBL leerweg volgen. Dat betekent dat je naast de tijd die je op school doorbrengt, ook werkzaam bent binnen een horecagelegenheid waar je de nodige praktijkervaring op kunt doen. Deze MBO opleiding neemt 3 jaar in beslag waarvan je dus deels in de theorie en deels vanuit de praktijk leert door het volgen van stages of een aanstelling bij een werkgever.

Past de MBO opleiding Leidinggevende Bediening bij mij?

Als je graag wilt beginnen aan de MBO opleiding tot Leidinggevende Bediening, dan beschik je van nature over leidinggevende capaciteiten en inzicht. Ook plannen en organiseren gaat je makkelijk af. Daarbij stel je het belang van de gast altijd voorop. Jij zoekt constant naar verbeteringen of aanpassingen om de service nog meer te kunnen verfijnen. Het aansturen van werknemers is voor jou geen probleem.

  • Je bezit goede sociale en communicatieve vaardigheden
  • Je hebt inzicht en denkt graag mee met de gast
  • Je bezit leidinggevende en aansturende kwaliteiten
  • Je bent stressbestendig en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel

Toelatingseisen en vooropleiding

Als je straks aan de slag wilt als leidinggevende in de horeca, dan moet jouw vooropleiding aan een aantal eisen voldoen om te kunnen starten met de MBO studie tot Leidinggevende Bediening. De toelatingseisen bestaan uit een afgerond MBO niveau 3 of VMBO diploma. Deze mag je zowel met een theoretische, gemengde als kaderberoepsgerichte leerweg hebben gevolgd. Ook als je minstens 3 jaar aantoonbaar onderwijs hebt gehad op HAVO of VWO niveau en over een overgangsbewijs beschikt, mag je beginnen met deze opleiding.

Aan de slag als Leidinggevende Bediening

Nadat je jouw opleiding met goed resultaat hebt afgerond, kun je in de praktijk aan de slag als Leidinggevende Bediening binnen de horeca. Daarbij kun je denken aan een functie binnen een middelgroot bedrijf of een hotel met Internationale allure. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om als Leidinggevende Bediening aan het werk te gaan binnen een wat kleiner restaurant of horeca gelegenheid.

Kan ik verder leren?

Als je deze MBO opleiding tot Leidinggevende Bediening op zak hebt, kun je er natuurlijk voor kiezen om door te leren. Dit kun je doen door het volgen van een HBO opleiding welke aansluit bij deze studierichting. Daarbij kun je denken aan de Hogere Hotelschool of zelfs de Lerarenopleiding op de Hogere Hotelschool.