Zorg jij er graag voor dat alles goed verloopt? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en werk je nauwkeurig? Dan is de opleiding tot Logistiek Medewerker echt wat voor jou. Als logistiek medewerker leid je alles in het magazijn in goede banen en zorg je ervoor dat goederen op de juiste plek terechtkomen.

Studieopbouw

Tijdens de opleiding leer je alles wat je over logistiek en transport moet weten. Je leert onder meer hoe je goederen controleert bij binnenkomst en hoe je ze opslaat. Ook weet je aan het einde van de opleiding hoe je goederen klaarmaakt voor verzending of transport en welke documenten hierbij nodig zijn. Daarnaast leer je werken met geautomatiseerde systemen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De niveau 2 opleiding tot Logistiek Medewerker duurt tussen de 1-3 jaar: de opleidingsduur is afhankelijk van de plek waar je de opleiding volgt.

De opleiding is beschikbaar als BBL- of BOL-opleiding. Ga je voor de BBL-opleiding, dan krijg 1 dag per week les en ben je 4 dagen per week aan het werk. Bij de BOL-variant is het andersom; je gaat meerdere dagen per week naar school en doet de overige dagen praktijkervaring op bij een erkend leerbedrijf.

Past de opleiding Logistiek Medewerker bij mij?

Weet je niet zeker of deze opleiding wel bij je past? Kijk dan of de volgende punten op jou van toepassing zijn:

  • Je bent nauwkeurig
  • Je bent verantwoordelijk
  • Je zorgt graag dat alles goed verloopt
  • Je bent stressbestendig

Vooropleiding

Met een diploma van de middelbare school word je altijd toegelaten tot een niveau 2 opleiding. Heb je een overgangsbewijs van het 3e naar het 4e leerjaar van havo of vwo? Ook dat is een geldig toelatingsbewijs.

Na je opleiding

Na het behalen van je diploma kan je als logistiek medewerker aan de slag bij bedrijven in verschillende sectoren. Je kan gaan werken bij een groothandel, distributiecentrum, productiebedrijf of transportbedrijf. Bij een middelgroot tot groot bedrijf ben je vaak gespecialiseerd in een bepaalde productsoort of bepaald type werk, terwijl je bij een kleiner bedrijf vaak verschillende werkzaamheden uitvoert.

Wil je nog verder leren? Je kan doorstromen naar niveau 3, bijvoorbeeld voor de opleiding tot Commercieel Medewerker of Logistiek Teamleider.