Ben je altijd bezig met een gezonde levensstijl en wil je andere mensen daarvoor enthousiast maken? Ben je al werkzaam binnen een sportorganisatie maar wil je jouw kennis meer uitbreiden of je kunnen specialiseren? Dan is de opleiding Coördinator Sportinstructie, Training & Coaching precies wat je zoekt.

Studieopbouw

Tijdens de opleiding Coördinator Sportinstructie, Training & Coaching leer je hoe je als trainer en coach telkens weer het beste in sporters naar boven kunt halen. Je leert hoe je sportactiviteiten moet organiseren, voorbereiden en begeleiden op een enthousiaste manier. Daarnaast word je tijdens deze studie voorbereid op een functie binnen een sportaccommodatie of organisatie. Je leert alles over coaching en hoe je zorg moet dragen voor de veiligheid. Tijdens de studie komen tevens vakken aan bod waarbij je leert hoe je planmatig kunt werken en mensen instructie en begeleiding kunt geven.

Type opleiding en studieduur

De opleiding Coördinator Sportinstructie, Training & Coaching heeft een BBL-leerweg en duurt 3 jaar. Een BBL-opleiding wil zeggen dat je een aantal dagen per week naar school gaat, en daarnaast stage loopt en praktijkopdrachten uitvoert bij een erkend leerbedrijf. Met BBL zul je meer werkzaam zijn in de praktijk dan dat je theorielessen volgt op school.

Past de opleiding Coördinator Sportinstructie, Training & Coaching bij mij?

Als je altijd bezig bent met sport en beweging en een gezonde levensstijl daarnaast ook nog eens erg belangrijk vindt, dan past deze opleiding wellicht helemaal bij jou. Heb je daarnaast ook nog enthousiasmerende en organisatorische eigenschappen? Dan is dit de studie die je zoekt.

  • Je bent geïnteresseerd in sport
  • Vindt het leuk om mensen aan te zetten tot beweging
  • Hebt organisatorisch talent
  • Vindt een gezonde levensstijl belangrijk

Toelatingseisen

Als je aan de studie Coördinator Sportinstructie, Training & Coaching wilt beginnen, dan dien je in het bezit te zijn van een Vmbo-diploma met een kader beroepsgericht, theoretische of gemende leerweg. Ook met een Mbo-niveau 3 opleiding kom je in aanmerking, evenals met een overgangsbewijs van 3 naar HAVO-4 of een volledig HAVO-diploma. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende gemotiveerd bent om bewegingsactiviteiten uit te kunnen voeren. Dit wordt getest aan de hand van een sporttest. Deze test kan onder andere bestaan uit zwemmen, een krachttest of turnen.

Aan de slag als Coördinator Sportinstructie, Training & Coaching

Met dit diploma op zak kun je aan de slag bij verschillende sportinstellingen zoals bijvoorbeeld zwembaden of sportverenigingen. Hier kun je aan de slag als coach, trainer of instructeur. Met een diploma Coördinator Sportinstructie, Training & Coaching kun je bijvoorbeeld aan het werk als personal trainer in een fitnesscentrum of als zwemcoach in een zwembaden complex.

Kan ik verder leren?

Met dit diploma op zak kun je er natuurlijk voor kiezen om lekker aan het werk te gaan, maar ook doorleren behoort tot de mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld doorstromen naar een studie bij de ALO of de PABO, maar ook als je je meer wilt toeleggen op fysiotherapie of sport- en gezondheidsmanagement.