MBO-opleiding Interieuradviseur

In het kort

3 tot 4 jaar
Studieduur
Kunst & ontwerp
Richting
MBO, Niveau 4
Niveau

Ben je creatief, volg je de laatste interieurtrends en help je graag andere mensen? Dan is de mbo-opleiding tot interieuradviseur wat voor jou. In deze opleiding kan je jouw creatieve ei kwijt en leer je hoe je interieur kan ontwerpen, maar leer je ook interieuradvies te geven. De studie is breed, want je kan het interieur ontwerpen voor woningen of voor kantoren, winkels en horecagelegenheden. De studie is een mooie combinatie tussen theorie en praktijk: waar je inhoudelijke kennis opdoet over vormgeving, stijlen en trends breng je deze kennis ook direct in de praktijk.

Zo kan je na het behalen van je diploma direct aan de slag als interieuradviseur!

Studieopbouw en studieduur

De studieopbouw van de opleiding verschilt per opleider, net als de studieduur. Over het algemeen zal de opleiding tot interieuradviseur tussen de 6 en 9 maanden duren. Qua inhoud komen er een aantal onderwerpen aan bod, zoals:

  • Interieurvormgeving
  • Hoofdstijlen en –stromingen
  • Interieurtrends
  • Huisstijlen
  • Kleuradvies en maatsystemen

Tijdens de opleiding is de combinatie tussen theorie en praktijk belangrijk. Je leert tijdens de opleiding tot interieuradviseur ook praktische zaken:

  • De wensen van de klant in kaart brengen
  • Een stylingplan opstellen
  • Interieurconcepten presenteren

Aan het einde van de opleiding neem je deel aan een examen, waarna je het erkende diploma van interieuradviseur in ontvangst mag nemen.

Er nog niet helemaal over uit wat je wil?

Vooropleidingen vereist?

Om de opleiding tot interieuradviseur te volgen, heb je geen vooropleiding nodig. Wel wordt er vaak een mbo-denkniveau gevraagd.

Scholen voor Interieuradviseur

OpleiderGrootteLocatie(s)
* Bekijk meer informatie om alle locaties en opleidingen te bekijken.
Eerste
Vorige
Volgende
Laatste

Doorstuderen op het HBO?

Je kan na deze studie verder met bijvoorbeeld één van de volgende opleidingen

Vervolgopleidingen

Wil je na het behalen van je diploma nog verder leren? Je kan je specifieker richten op de opleiding tot interieurontwerper of je opgedane kennis gebruiken in de vastgoedsector. Ook is het mogelijk om de hbo-opleiding tot binnenhuisarchitectuur te volgen met het erkende diploma van interieuradviseur op zak.

Werken als interieuradviseur

Je kan ervoor kiezen om na de opleiding stage te gaan lopen. Zo kan je werkervaring opdoen en geef je jezelf een voordeel ten opzichte van anderen die dezelfde opleiding hebben afgerond. Maar wat kan je eigenlijk allemaal met een diploma van interieuradviseur?

Voor een professioneel interieur adviseur, interieur designer of interieuradviseur zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan je aan de slag bij interieurontwerpers, woonwarenhuizen, projectbureaus, redacties van tijdschriften of bij producenten van meubilair of woonaccessoires. Wil je liever je eigen interieur ontwerpen, dan kan je ook als zelfstandig ondernemer aan de slag.

Praktische informatie

De opleidingscode voor MBO-opleiding Interieuradviseur is (Crebo): 25158

De kans dat jouw beroep op de tocht komt te staan omdat robots het werk op den duur over zullen nemen is gemiddeld.

De Interieuradviseur barometer

Laag

Hoog


Salaris

Laag

Hoog


Werkgelegenheid

Weinig

Veel


Aantal banen

Weinig

Veel


Groeimogelijkheden

Groot

Klein


Robotisering

Anderen bekenen ook deze MBO Niveau 4 opleidingen