Ben je goed in plannen en organiseren? Kan jij je zelfstandig werken, maar ook goed met andere mensen overweg? Dan is de opleiding tot Office Assistant, voorheen bekend als Opleiding secretaresse wellicht wat voor jou. AlsOffice Assistant ondersteun je collega’s bij de organisatie en uitvoering van hun taken. Deze taken verschillen per organisatie, wat de baan vanOffice Assistant erg gevarieerd maakt.

Studieopbouw

Tijdens de Office Assistant-opleiding staat de kennis centraal die je nodig hebt om je werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Ook leer je vaardigheden zoals het schrijven van emails, het voeren van telefoongesprekken en het organiseren van vergaderingen en bijeenkomsten. Daarnaast weet je na je opleiding precies hoe je een agenda moet bijhouden en contacten onderhoudt met collega’s en klanten. Om zakelijk te kunnen communiceren, krijg je ook les in Nederlands en Engels.

Type opleiding en studieduur

De opleiding tot Office Assistant duurt tussen de 2 en 4 jaar, afhankelijk van de specifieke opleiding die je volgt. Je kan de opleiding volgen als BOL- of BBL-opleiding. Bij een BOL-opleiding werk je en ga je daarnaast naar school. Een BBL-opleiding is vooral gericht op leren. Naast je lessen loop je stage om praktijkervaring op te doen.

Vooropleiding

Voor een niveau 3 opleiding heb je een diploma nodig van de vmbo kaderberoeps-, gemengde of theoretische leerweg. Ook een diploma van een relevante mbo 2-opleiding is voldoende om te starten met de opleiding. Hetzelfde geldt voor een overgangsbewijs van havo/vwo leerjaar 3 naar 4.

Waar kan ik gaan werken?

Na je opleiding kan je aan de slag bij veel verschillende bedrijven, aangezien vrijwel ieder (middel)groot bedrijf een administratieafdeling heeft.

Kan ik verder leren?

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om verder te leren. Zo kan je doorstromen naar een mbo 4-opleiding, zoals de opleiding tot managementassistent.