Wil je graag in de recreatiebranche werken? Met de opleiding Toeristisch Medewerker word je klaargestoomd voor een afwisselend beroep in het toerisme.

Studieopbouw

Als medewerker toerisme en recreatie heb je een flexibele baan. Je kan vele kanten op in de recreatiebranche, maar ook binnen een functie is geen dag hetzelfde. Tijdens de opleiding leer je alles over de verschillende onderdelen van de recreatiebranche: het organiseren en uitvoeren van activiteiten, de verschillende werkzaamheden bij een receptie en het werken in teamverband. Je volgt ook enkele algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en rekenen.

Type opleiding en studieduur

De mbo-opleiding Toeristisch Medewerker is een BOL-opleiding op niveau 2. In 1 à 2 jaar behaal je jouw diploma. Dit doe je met behulp van theoretische vakken en door het opdoen van praktijkervaring. Bij een BOL-opleiding ga je het grootste deel van de tijd naar school, maar loop je ook stage bij een erkend leerbedrijf.

Past de opleiding Toeristisch Medewerker bij mij?

Weet je niet zeker of een baan als toeristisch medewerker wel iets voor jou is? Als je jezelf herkent in de onderstaande punten, is de recreatiebranche zeker een plek voor jou:

  • Je bent gastvrij en behulpzaam
  • Je bent sociaal en communicatief vaardig
  • Je bent goed in talen
  • Je bent flexibel
  • Je bent enthousiast en klantvriendelijk

Vooropleiding

Je wordt toegelaten tot de niveau 2 opleiding Toeristisch Medewerker als je in het bezit bent van een vmbo-diploma. Een overgangsbewijs van havo/vwo leerjaar 3 naar leerjaar 4 geeft je ook toegang tot de opleiding.

Werken in het Toerisme?

Na de opleiding kan je aan de slag op veel verschillende plekken. Je kan een baan zoeken in Nederland of naar het buitenland gaan. Je kan onder meer gaan werken op campings of bungalowparken, bij reisorganisaties, sportbedrijven, hotels of promotiebureaus.

Vervolgopleidingen

Na het behalen van je diploma kan je ervoor kiezen om verder te leren. Er zijn verschillende mogelijkheden op niveau 3 binnen het mbo, zoals Frontofficemedewerker, Hospitality Medewerker of Zelfstandig Medewerker Reizen.