Als je graag wilt beginnen met de MBO opleiding tot Mediavormgever, dan ben je het liefst achter je computer te vinden. Je bent geïnteresseerd in alles wat met reclame en promotie te maken heeft. Niet alleen online, maar ook offline. Je bent creatief, weet boodschappen duidelijk te communiceren en gaat graag met mensen om. Jij maakt straks immers reclame en marketing projecten voor jouw klanten. De opleiding is breed georiënteerd en geeft je uitzicht op een functie binnen een breed werkveld. De MBO opleiding Mediavormgever is afwisselend, inspirerend én geschikt voor echte communicatie tovenaars. Voel jij je aangesproken? Dan is deze opleiding precies waar je naar op zoek bent.

Studieopbouw

De MBO opleiding tot Mediavormgever zit bomvol interessante vakken. Tijdens deze studie krijg je bijvoorbeeld te maken met vakken zoals video & animatie, design & interactie maar ook visuele communicatie waarin dieper wordt ingegaan op het begeleiden en vormgeven van diverse marketing en reclame campagnes. Je kunt zelfs vakken toevoegen om jezelf nog meer te kunnen specialiseren tijdens de opleiding. Daarbij kun je denken aan applicatie vormgeving, cinematografie waarin je leert hoe je een script visueel maakt en corporate & art design. Zo kun je de mooiste producten maken die de doelgroep aanspreken en passend zijn bij het bedrijf. Door regelmatig stage te lopen tijdens deze MBO opleiding doe je de nodige ervaring op in de praktijk. Zo bereid jij je optimaal voor op een toekomst als mediavormgever.

Type opleiding en studieduur

Deze MBO opleiding tot Mediavormgever neemt 4 jaar in beslag. Deze opleiding volg je aan de hand van een BOL-leerweg waarbij je 1 keer in de week stage loopt bij een erkend leerbedrijf. De theoretische kennis leer je tijdens de rest van de 4 dagen op school. De stages volg je bij bedrijven welke werkzaamheden uitvoeren die aansluiten bij de studierichting. Zo kun je jouw kennis direct omzetten naar praktische vaardigheden.

Past de MBO opleiding Mediavormgever bij mij?

Als je voornemens bent om te beginnen aan de MBO opleiding tot Mediavormgever, dan ben je natuurlijk een echte creatieve geest. Jij vindt het leuk om je in de producten of diensten van een klant te verdiepen, om daar vervolgens een pakkende reclamecampagne of huisstijl voor te maken. Je houdt er daarnaast van om creatief bezig te zijn met zowel online als offline vormgeving. Je kunt goed communiceren, bent stressbestendig en hebt geen moeite met het nakomen van deadlines. Als de bovenstaande beschrijving je persoonlijk aanspreekt, dan is deze opleiding op jouw lijf geschreven.

  • je bent flexibel, stressbestendig en kunt met deadlines omgaan
  • je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden
  • je bent creatief, hebt inzicht en bent proactief
  • je gaat graag met mensen om en hebt een oplossingsgerichte instelling

Toelatingseisen en vooropleiding

Deze MBO Mediavormgever studie is verbonden aan toelatingseisen die te maken hebben met je vooropleiding. Voordat je kunt beginnen met deze opleiding, moet je een

VMBO diploma kunnen overleggen welke aangeeft dat je de studie kaderberoepsgericht, theoretisch of via een gemengde leerweg met goed gevolg hebt afgerond. Ook als je beschikt over een overgangsbewijs van HAVO of VWO van klas 3 naar 4 mag je starten met deze MBO opleiding. Een MBO studie op niveau 2 of 3 voldoet tevens aan de eisen die gesteld worden aan de toelating.

Aan de slag als Mediavormgever

Als je de opleiding Mediavormgever succesvol hebt afgerond, kun je aan de slag binnen de praktijk. Je kunt dan een functie als mediavormgever gaan vervullen binnen een reclamebureau of een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in webdesign. Natuurlijk kun je ook aan de slag binnen diverse radio en televisieomroepen, uitgeverijen, tijdschriften of kranten. Je kunt jouw vormgeving diensten ook freelance aanbieden aan verschillende externe bedrijven. Je maakt treffende huisstijlen, je ontwerpt logo’s en bedenkt complete reclamecampagnes welke aansluiten bij de wensen van de klant en de kenmerken van het bedrijf. Ook maak je animatievideo’s en bewerkt deze zodat ze breed inzetbaar zijn. Zowel online als offline.

Kan ik verder leren?

Als jij je na deze MBO opleiding Mediavormgever nog meer wilt specialiseren, dan heb je de keuze om door te gaan leren. Het HBO biedt daar voldoende mogelijkheden voor. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een vervolgopleiding zoals Communication en Multi Media Design of Media Informatie en Communicatie. Ook Kunst, Media en Technologie behoort tot de mogelijkheden.