Medewerker Evenementenorganisatie (MBO)
Over de opleiding
- Opleidingscode:
- 25749
- Studieduur:
- 3 jaar
- Richting:
- HR, Secretarieel & facilitair
- Niveau:
- MBO, Niveau 4
- Studiekosten:
- Voltijd (BOL): ± €1400 P.J. BBL: ± €700 P.J.
bij jou past?
Ben je een echt organisatietalent en ben je niet bang om de mouwen op te stropen? Als je ook nog eens sociaal vaardig bent en snel kan schakelen, dan is de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie echt iets voor jou. Na deze opleiding kan je aan de slag bij verschillende bureaus of bedrijven om evenementen te organiseren.
Studieopbouw
Tijdens de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie leer je alle aspecten die komen kijken bij het organiseren van een evenement. Je maakt draaiboeken en projectplannen en voert ze uit, maar leert ook hoe je vervoer, apparatuur en beveiliging regelt. Ook leer je hoe je ondersteunende werkzaamheden uitvoert op het gebied van personeelszaken. Aan het einde van je opleiding weet je precies wat er nodig is om een evenement te plannen, organiseren en uit te voeren.
Naast het basisdeel is er tijdens de opleiding ook ruimte voor een keuzedeel. Op deze manier kan je jouw opleiding verbreden of verdiepen. De opleiding tot evenementenorganisator is erg breed en dit keuzedeel biedt de mogelijkheid om je te specialiseren.
Scholen & locaties
We hebben 23 MBO-scholen gevonden die de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie aanbieden.
Kennismakingsvideo's
Bekijk de video's van verschillende scholen en maak kennis met de MBO-opleiding Medewerker Evenementenorganisatie!
Toelatingseisen
Heb je een middelbare school opleiding op zak (kaderberoepsgericht, theoretische of gemengde leerweg)? Dan kan je met de opleiding Evenementenorganisatie starten. Ook een overgangsbewijs naar havo of vwo 4 is voldoende om met de opleiding te beginnen. Heb je al een mbo-opleiding op niveau 2 of 3 afgerond? Dan voldoe je ook aan de toelatingseisen van de opleiding.
Het maakt niet uit welke MBO niveau 2 of 3 opleiding hebt gedaan. Maar heb je BL gedaan en wil je deze opleiding gaan doen? De volgende niveau 2 opleidingen sluiten goed aan bij de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie.
Na je studie
Kan ik verder leren?
Als professioneel medewerker evenementenorganisatie kan je aan het werk gaan, maar je kan ook nog verder leren. Na het behalen van je diploma kan je doorstromen naar het hbo. Facility Management, Human Resource Management en Leisure & Events Management zijn drie populaire opleidingen.
Aan de slag als evenementenorganisator
Na je opleiding kan je aan de slag als Medewerker evenementenorganisator bij verschillende bedrijven. Je kan gaan werken bij een evenementenbureau of bij theaters, concertzalen of festivals. Je bent in staat om diverse evenementen te organiseren: van concerten tot beurzen en van festivals tot open dagen.
Salaris en inkomen
Wat verdien ik na de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie?
Na je opleiding start je op ongeveer 2742 euro bruto*.
Na 5 jaar verdien je ongeveer 3304 euro bruto per maand.
- Dat is netto ± euro (dit houd je over)
- Per uur is dat omgerekend 19,10 euro bruto.
- Het loon bij deze opleiding is ongeveer 680 euro meer t.o.v. het gemiddelde van alle MBO Niveau 4 opleidingen.
* We gaan ervan uit dat je over 3 jaar start met werken. Bekijk de grafiek om meer duidelijkheid te krijgen over bedragen en ontwikkeling van het salaris.
* Het salaris is van veel factoren afhankelijk. Onder andere hoe jij je ontwikkelt, maar ook de branch waarin je werkt. Bovenstaande cijfers zijn daarom ter indicatie en geen vaste bedragen.
Hoe ontwikkelt mijn salaris zich na deze opleiding?
Na je studie start je tussen de 2385 euro en 3154 euro bruto. Dit kan na 10 jaar oplopen naar 3318 euro tot 4778 euro bruto.
In onderstaande grafiek zie je hoe jouw salaris zich kan ontwikkelen als je aan het werk gaat na de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie.
Baan- & groeikansen
Het Salaris is vergeleken met andere opleidingen op het zelfde niveau: gemiddeld
De Werkgelegenheid in Nederland na deze opleiding is onder gemiddeld. (meetmoment voor corona)
De mogelijkheid om door te stromen / te groeien is: redelijk goed, vergeleken met andere opleidingen
Kans dat jouw taken op den duur geautomatiseerd / gerobotiseerd worden: redelijk klein
Gerelateerde opleidingen
Een bedrijf is niet compleet zonder een bedrijfsadministrateur die alle administratieve zaken in goede banen leidt. Heb jij het in je om een bedrij..
Lees verder →Heb jij natuurlijk overwicht en weet jij anderen te motiveren? Vind jij het leuk om de leiding te nemen en wil je graag van alles regelen? Als faci..
Lees verder →Als Legal, Insurance & HR Services Specialist ben jij de specialist in allerlei zaken met betrekking tot wet- en regelgeving. Je werk bestaat u..
Lees verder →