Mens en Techniek (HBO)
Over de opleiding
- Opleidingscode:
- 30039
- Studieduur:
- 4 jaar
- Richting:
- Techniek
- Niveau:
- HBO
- Studiekosten:
- Voltijd: ± €2500 P.J. Deeltijd: ± €1500 - 2500 P.J.
bij jou past?
Met de HBO opleiding Mens en Techniek leer je hoe mens en techniek samen kunnen gaan. Rolstoelen, kunstarmen en andere zorgtechnologieën: de techniek heeft de laatste jaren niet stil gestaan. Toch is er nog veel te ontwikkelen. Heb jij interesse in gezondheidszorg en technologie? Dan werk jij wellicht straks mee aan de toekomst van technologische hulpmiddelen.
Studieopbouw
De opleiding HBO- mens en techniek duurt vier jaar en is opgebouwd uit zowel theorie- als praktijklessen. Naast zelfstudie wordt er tijdens de opleiding ook verwacht dat je projecten met medestudenten uitvoert. Je volgt zowel medische- als technische vakken. Voorbeelden van vakken die je onder anderen volgt zijn borgtechnologie, ontwerpen, adviseren, managen, bewegingsanalyse, klinische diagnostiek, biostatica. Er wordt tijdens de opleiding verwacht dat je zelfstandig kan werken en bereidt bent om je te verdiepen in de diverse theoretische vakken die de opleiding aanbiedt.
Scholen & locaties
We hebben 8 HBO-scholen gevonden die de opleiding Mens en Techniek aanbieden.
Kennismakingsvideo's
Bekijk de video's van verschillende scholen en maak kennis met de HBO-opleiding Mens en Techniek!
Toelatingseisen
Om toegelaten te worden tot de HBO-opleiding Mens en Techniek, dien je in het bezit te zijn van een HAVO of VWO diploma of een MBO niveau 4 diploma. Heb je geen havo diploma en wil je eerst ervaring opdoen in het MBO? De volgende niveau 4 opleidingen sluiten goed aan op de HBO-opleiding Mens en Techniek
Na je studie
Met de opleiding mens en techniek kun je aan het werk in de gezondheidszorg en techniek. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken bij zorginstellingen waar je diverse functies kan uitoefenen. Voorbeelden van functies zijn onder anderen productspecialist, zorg-innovator, medisch technoloog in een ziekenhuis, health consultant, bewegingsonderzoeker, sportbrace- ontwikkelaar, manager beweeglab, field lab, beheer etc. Wil je liever meer kennis opdoen dan kun je na het afronden van de opleiding ook doorstromen naar een verwante- master opleiding.
Salaris en inkomen
Wat verdien ik na de opleiding Mens en Techniek?
Na je opleiding start je op ongeveer 3014 euro bruto*.
Na 5 jaar verdien je ongeveer 3646 euro bruto per maand.
- Dat is netto ± euro (dit houd je over)
- Per uur is dat omgerekend 21,07 euro bruto.
- Het loon bij deze opleiding is ongeveer 508 euro meer t.o.v. het gemiddelde van alle HBO opleidingen.
* We gaan ervan uit dat je over 4 jaar start met werken. Bekijk de grafiek om meer duidelijkheid te krijgen over bedragen en ontwikkeling van het salaris.
* Het salaris is van veel factoren afhankelijk. Onder andere hoe jij je ontwikkelt, maar ook de branch waarin je werkt. Bovenstaande cijfers zijn daarom ter indicatie en geen vaste bedragen.
Hoe ontwikkelt mijn salaris zich na deze opleiding?
Na je studie start je tussen de 2621 euro en 3466 euro bruto. Dit kan na 10 jaar oplopen naar 3675 euro tot 5292 euro bruto.
In onderstaande grafiek zie je hoe jouw salaris zich kan ontwikkelen als je aan het werk gaat na de opleiding Mens en Techniek.
Baan- & groeikansen
Het Salaris is vergeleken met andere opleidingen op het zelfde niveau: gemiddeld
De Werkgelegenheid in Nederland na deze opleiding is gemiddeld. (meetmoment voor corona)
De mogelijkheid om door te stromen / te groeien is: gemiddeld, vergeleken met andere opleidingen
Kans dat jouw taken op den duur geautomatiseerd / gerobotiseerd worden: redelijk klein
Gerelateerde opleidingen
Als speciliast in technische bedrijfskunde ben jij een slimme schakel tussen management en de techniek. Je analyseert graag en zoekt naar oplossing..
Lees verder →Wil jij in de techniek werken en heb je oog voor detail? Werk je nauwkeurig en bedenk je graag nieuwe oplossingen voor problemen? Dan is de hbo opl..
Lees verder →Als je interesse hebt in de opleiding HBO Civiele Techniek, ben je geïnteresseerd in alles wat met infrastructuur te maken heeft. Hierbij kun je de..
Lees verder →