Elektrisch rijden levert 200.000 banen op. Maar welke studie moet je volgen?

Elektrisch rijden levert 200.000 banen op. Maar welke studie moet je volgen?

edit

By admin 9 maart 2018

Volgens een onderzoek van Cambridge Econometrics zullen elektrische auto’s de komende 12 jaar voor ongeveer 200.000 banen kunnen zorgen. Alleen welke studie kan je het beste volgen om in deze markt mee te komen? Zit je goed met een opleiding tot automonteur, of sluit een theoretische opleiding hier meer bij aan?

Het duurt niet lang voordat we straks alleen maar elektrische auto’s op de weg zien. Ze zijn tenslotte net zo goed als normale auto’s, daarnaast ook nog eens erg goed voor het milieu. Deze ontwikkeling zorgt er voor dat er aanzienlijk veel banen vrijkomen voor de mensen die aan deze auto’s willen gaan werken. Nu kun je natuurlijk twee dingen doen, je kunt kiezen om automonteur te worden of je besluit om een ietwat meer technische opleiding te volgen. Bij de technische opleidingen op bijvoorbeeld de TU in Eindhoven krijg je veel meer theorie over dit deel van de autotechniek. Dit is natuurlijk ideaal voor de mensen die graag de auto’s willen ontwerpen of die baanbrekend onderzoek willen uitvoeren voor de auto’s.

Echter zijn er natuurlijk ook een hoop mensen die het veel leuker vinden om met de handen te werken. Voor deze mensen is er nog altijd de reguliere opleiding tot automonteur. Vandaag de dag is het lesmateriaal voor deze opleiding uiteraard ook aangepast aan de technologische ontwikkelingen. Ook hier leer je dus steeds meer over de elektra in de nieuwe modellen elektrische auto’s. Het is dus een beetje afhankelijk van wat je wilt doen later. Je kunt altijd naar de open dagen gaan, op die manier kun je vragen stelen om te kijken welke opleiding nu het meest aansluit bij jouw dromen en wensen. Voor je het weet heb je later een super leuke baan waarbij je aan elektrische auto’s sleutelt.

Via

comments

comments for this post are closed