Studentenstop in zorg, ondanks personeelstekort

Studentenstop in zorg, ondanks personeelstekort

edit

By admin 28 juni 2018

De zomervakantie is al weer een tijdje bezig. Veel mensen zitten te kijken naar een opleiding voor een medische baan. Nu is dit natuurlijk ontzettend leuk allemaal, het is alleen wel zo dat er momenteel sprake is van een studentenstop. Er zijn namelijk niet genoeg stage plekken om al deze studenten onder de brengen.

Dit is toch wel een beetje raar, er is namelijk nog altijd sprake van een personeelstekort in de zorg. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen heeft vermeld aan diverse kranten dat de ziekenhuizen weten dat minder mensen de opleiding verpleegkunde gaan volgen als er minder stageplekken zijn. Veel ziekenhuizen hebben echter geen geld om meer stageplekken aan te bieden, dit moet dus veranderen. Er zijn namelijk erg veel mensen in ons land die zorg nodig hebben, deze moeten uiteraard wel geholpen worden. Er is dan ook niet genoeg stagebegeleiding voor de mensen die de opleiding willen volgen.

Het nadeel is dus dat minder mensen kiezen voor de opleiding in de ziekenhuizen, dit komt voornamelijk door de studentenstop en door het feit dat de numerus fixus waarschijnlijk gaat gelden voor deze opleidingen. Ze hebben de grens omhoog gegooid waardoor je veel moeilijker in de groep terecht kan komen die de opleiding gaat volgen. Het is belangrijk dat er iets gedaan wordt, zo kan de studentenstop afgeschaft worden en kan er worden overgegaan op alleen een loting. Op die manier kunnen de mensen die echt willen zich aanmelden voor de opleiding, zo zal je minder afvallers hebben ieder jaar. Dit komt natuurlijk ten goede voor de kwaliteit van de opleiding, iets wat toch wel uiterst belangrijk is.

Via

comments

comments for this post are closed