PABO opleiding in trek door lerarentekort

PABO opleiding in trek door lerarentekort

edit

By admin 9 maart 2018

Voor een aantal jaar terug was het lastig om aan een baan te komen in het basis onderwijs. De afgelopen jaren nemen de tekorten echter hard toe. Om deze tekorten op te vangen, wordt er alles aan gedaan om het vak, en ook de opleiding, interessanter te maken.

Je hebt het vast wel meegekregen in het nieuws, het is de laatste tijd erg vaak in de krant te vinden. Op scholen heerst er namelijk een tekort van leraren en leraressen. Dit is natuurlijk geen goede ontwikkeling, er zijn nu eenmaal veel leraren nodig om te zorgen voor goed onderwijs. Het is echter wel zo dat er straks heel veel banen bijkomen voor de mensen die graag leraar willen worden. Misschien zit jij er dan ook over na te denken om de pabo te gaan doen. Dit jaar is echt het ideale moment om hier aan te beginnen, je kunt namelijk gelijk de werkvloer op als je de opleiding achter de rug hebt. Het ziet er namelijk naar uit dat het tekort nog wel even aan gaat houden.

De pabo is een tijdje niet zo populair geweest, de aantal aanmeldingen waren een tijdje bijzonder laag. Vandaag de dag is dit dus helemaal niet meer zo, de opleiding heeft nu meer aanmeldingen dan ooit. Steeds meer mensen besluiten om naar de open dagen te gaan en er zijn ook aanzienlijk wat mensen die kiezen voor een heel andere carrière. Zij zien namelijk in dat er door het tekort erg veel banen zijn, hierdoor zal het salaris ook hoger leren. Op die manier heb je als nieuwe leraar meer vrijheid bij de onderhandelingen, dit komt ten goede voor het salaris in de maand. Wil jij ook een leraar worden? Dan heb je dus geluk, de banen liggen nu voor het oprapen!

Via

 

comments

comments for this post are closed