Film en Televisie (HBO)
Over de opleiding
- Opleidingscode:
- 34733
- Studieduur:
- 4 jaar
- Richting:
- Muziek, dans & cultuur
- Niveau:
- HBO
- Studiekosten:
- Voltijd: ± €2500 P.J. Deeltijd: ± €1500 - 2500 P.J.
bij jou past?
Heb je altijd al willen werken in de film- en televisiewereld? Ben je creatief en een echte verhalenverteller? Ga dan voor de HBO-opleiding Film en Televisie. Hier word je opgeleid tot specialist in het filmvak en leer je door samen te werken met specialisten. Je leert de technische kneepjes van het vak, zodat je een eigen stijl kunt ontwikkelen op het gebied van regie, cinematografie, scenario, productie of visual effects.
Studieopbouw
De HBO- opleiding film en televisie is breed opgezet. Je volgt vakken als filmmaken, filmvaardigheden, mediatheorie etc. Je wordt opgeleid zodat je aan het einde van de studie alles weet over het maakproces van films. Je volgt zowel theorie- als praktijklessen. Tijdens de praktijklessen werk je aan diverse beroepsspecifieke projecten. Daarbij leer je verhalen vertellen door middel van geluid en beeld. Je verdiept je in de wereld van speelfilms, documentaires, televisiedrama, reclames, interactieve media en webseries.
Scholen & locaties
We hebben 1 HBO-scholen gevonden die de opleiding Film en Televisie aanbieden.
Kennismakingsvideo's
Bekijk de video's van verschillende scholen en maak kennis met de HBO-opleiding Film en Televisie!
Toelatingseisen
Om toegelaten te worden tot de HBO-opleiding Film en Televisie, dien je in het bezit te zijn van een HAVO of VWO diploma of een MBO niveau 4 diploma. Heb je geen havo diploma en wil je eerst ervaring opdoen in het MBO? De volgende niveau 4 opleidingen sluiten goed aan op de HBO-opleiding Film en Televisie
Na je studie
Na de opleiding film en televisie kun je aan het werk bij diverse bedrijven. Je kunt zelfstandig aan het werk of aansluiten bij de vele film en televisie bedrijven. Voorbeelden van functies die je kan uitoefenen zijn audiovisueel programmamaker, regisseur, creatief producent, redacteur, cameraman/vrouw en editor. Veel studenten verdiepen zich in een bepaalde richting naarmate ze in aanmerking gekomen zijn met het werkveld.
Salaris en inkomen
Wat verdien ik na de opleiding Film en Televisie?
Na je opleiding start je op ongeveer 2934 euro bruto*.
Na 5 jaar verdien je ongeveer 3330 euro bruto per maand.
- Dat is netto ± euro (dit houd je over)
- Per uur is dat omgerekend 19,25 euro bruto.
- Het loon bij deze opleiding is ongeveer 192 euro meer t.o.v. het gemiddelde van alle HBO opleidingen.
* We gaan ervan uit dat je over 4 jaar start met werken. Bekijk de grafiek om meer duidelijkheid te krijgen over bedragen en ontwikkeling van het salaris.
* Het salaris is van veel factoren afhankelijk. Onder andere hoe jij je ontwikkelt, maar ook de branch waarin je werkt. Bovenstaande cijfers zijn daarom ter indicatie en geen vaste bedragen.
Hoe ontwikkelt mijn salaris zich na deze opleiding?
Na je studie start je tussen de 2551 euro en 3374 euro bruto. Dit kan na 10 jaar oplopen naar 3223 euro tot 4537 euro bruto.
In onderstaande grafiek zie je hoe jouw salaris zich kan ontwikkelen als je aan het werk gaat na de opleiding Film en Televisie.
Baan- & groeikansen
Het Salaris is vergeleken met andere opleidingen op het zelfde niveau: onder gemiddeld
De Werkgelegenheid in Nederland na deze opleiding is onder gemiddeld. (meetmoment voor corona)
De mogelijkheid om door te stromen / te groeien is: ver onder gemiddeld, vergeleken met andere opleidingen
Kans dat jouw taken op den duur geautomatiseerd / gerobotiseerd worden: redelijk klein
Gerelateerde opleidingen
De liefde voor muziek wil je graag delen. Door het volgen van de HBO-opleiding Docent muziek kan je deze liefde overdragen op al je toekomstige stu..
Lees verder →Als speciliast in technische bedrijfskunde ben jij een slimme schakel tussen management en de techniek. Je analyseert graag en zoekt naar oplossing..
Lees verder →De PABO (Pedagogische Academie voor het Basisonderwijs) is de perfecte keuze voor wie een variërende baan wilt waarbij je dagelijks een verschil ma..
Lees verder →