MBO veel geld kwijt aan opleiding

MBO veel geld kwijt aan opleiding

edit

By admin 4 april 2018

Er zijn in Nederland erg veel mensen die op een MBO zitten. Dit is een goede ontwikkeling want er zijn de laatste tijd veel banen vrijgekomen voor vakmensen. Het is alleen wel zo dat de opleidingen niet meer zo goedkoop zijn als voorheen.

Het collegegeld in een jaar is dan wel lager maar de kosten in een jaar blijven maar stijgen. Mensen op het MBO hebben namelijk allemaal kosten waar ze voor op moeten draaien. Zo zijn er veel materialen en boeken die je geheel zelf moet betalen, dit geldt ook voor de spullen voor onder andere kappersopleidingen.

Ieder jaar ben je voor ongeveer 1000 euro aan extra kosten kwijt. Je kunt op de website van RTL Z een tabel vinden met de kosten per opleiding. Het is toch wel raar dat deze bedragen zo exorbitant hoog zijn, je zou zeggen dat de overheid het juist zou stimuleren om een MBO opleiding te volgen. Zo makkelijk is het alleen niet, de overheid kan namelijk geen grenzen stellen aan het te betalen bedrag voor de middelen op school. Ze kunnen alleen een grens stellen aan het te betalen collegegeld, de kosten die hier nog bovenop komen staan hier uiterst los van. Het is nog maar een beetje afwachten wat de prijzen verder gaan doen, het kan zomaar zijn dat de kosten ieder jaar nog alleen maar hoger worden. Dit is toch wel zorgwekkend, het kan namelijk zomaar zorgen voor minder aanmeldingen bij de MBO opleidingen. Zo zou er juist een groter tekort ontstaan bij de banen, iets wat de overheid juist wilt voorkomen.

Via

comments

comments for this post are closed