DUO gaat maand dicht, uitbetaling stufi gaat wel door

DUO gaat maand dicht, uitbetaling stufi gaat wel door

edit

By admin 9 maart 2018

De website van Dienst Uitvoerend Onderwijs gaat een maand lang dicht. Vrijwel de hele maand april zal de website niet bereikbaar zijn. Het huidige systeem is meer dan 30 jaar oud en is aan vervanging toe. Om alle gegevens over te zetten, gaan ze een maand dicht en kan je dus geen wijzigingen aanbrengen.

Waarschijnlijk heb jij wel een beeld over de instantie DUO. Het is de instantie waar je heen moet gaan om een studiefinanciering te krijgen. Nu maken veel studenten gebruik van een beurs of van de lening, dit is tenslotte nodig om de opleiding te kunnen betalen. Echter is er deze maand ter sprake gekomen dat de website van DUO een maand lang dicht zal gaan. De reden hiervoor is dat het systeem gewoon te oud geworden is. Dat is natuurlijk niet erg, een systeem is van tijd tot tijd nu eenmaal aan vervanging toe. Het nadeel is alleen wel dat alle gegevens natuurlijk moeten worden overgezet op het nieuwe systeem, dit gaat aardig wat tijd kosten.

In de tijd dat de gegevens worden aangepast en overgebracht is het niet meer mogelijk om veranderingen aan te brengen. Er zijn veel studenten die in de vakantie hun leenbedrag aanpassen. Zo heb je mensen die het stopzetten omdat ze toch gaan werken, andere zetten het bedrag juist hoger om lekker vakantie te kunnen houden. Als jij een van de personen bent die het heeft aangepast dan is het dus belangrijk om dit even goed in de gaten te houden, je wilt tenslotte niet hebben dat jouw leenbedrag veel te hoog is voordat de scholen weer beginnen. Nu is de website nog wel beschikbaar, maar het duurt dus niet zo lang meer voordat hij voor een maand wordt stopgezet. Ben jij dus een lener dat moet je hier echt even naar kijken!

Via

 

comments

comments for this post are closed