Aftrekbare studiekosten voor inkomstenbelasting 2017

Aftrekbare studiekosten voor inkomstenbelasting 2017

edit

By admin 9 maart 2018

Heb je in het afgelopen jaar een studie gestart of heb je kosten gemaakt in 2017? Mogelijk kan je bepaalde kosten aftrekken of kan je een regeling toepassen waardoor je kan besparen op jouw studie. Hieronder hebben wij alle aftrekposten voor je op een rijtje gezet.

Er zijn dit jaar weer heel veel studenten die een studie gaan volgen. Iedere student die is elk jaar weer veel geld kwijt voor de opleiding. Hier kun je nu eenmaal niets aan doen. Het is niet goedkoop om een opleiding te volgen, maar achteraf zul je blij zijn dat je het toch gedaan hebt. Maar wist je dat je aan het einde van het jaar bepaalde kosten van de belasting af kan halen?  Dit geld voornamelijk voor dure aankopen die je een langere tijd nodig hebt. Misschien heb je een piano nodig voor je muzikale opleiding, deze is bijvoorbeeld wel aftrekbaar. We moeten je wel vertellen dat een laptop hier dan weer niet onder valt. Dat is dan weer jammer want deze zal je wel nodig hebben.

Het is een beetje lastig om te zien wat er allemaal onder deze regeling valt, de belasting geeft dit nu niet echt makkelijk aan. Zo kan je niet de reiskosten die je maakt van de belasting aftrekken, hier heb je immers je OV voor. Ook geld dit voor de kosten die je maakt voor het wonen zoals de huur van een kamer. De regeling is echt bedoelt voor de kosten die je noodzakelijk zal maken voor de opleiding, deze zijn dus voor iedereen weer anders. Het is gelukkig wel zo dat je altijd even met de belastingdienst kan bellen als je benieuwd bent naar bepaalde kosten die je maakt. Zo kunnen zij je heel snel vertellen wat je wel of niet af kan trekken op jaarbasis. Ook is het zo dat er een bepaald maximum zit aan de aftrekbare kosten, deze is voor iedere fiscale partner of persoon in Nederland weer anders. Dit zorgt er voor dat je niet alles kan terugvragen, dat zou immers averechts werken. Mocht je dus kosten maken dan moet je hier zeker naar kijken, het kan je aanzienlijk wat geld besparen op jaarbasis voor de kosten voor je opleiding

Via

comments

comments for this post are closed