Ben je nauwkeurig en werk je netjes? Zorg je er graag voor dat anderen hun werk goed kunnen uitvoeren? Dan is de opleiding Administratief Medewerker iets voor jou.

Studieopbouw

Tijdens je opleiding Medewerker Administratie leer je alle vaardigheden die je nodig hebt in je latere beroep. Je wordt wegwijs gemaakt in de verschillende administratieve werkzaamheden, zoals het verwerken van teksten, aannemen van telefoongesprekken en ontvangen van bezoekers of klanten. Ook bereid je vergaderingen voor en archiveer je documenten. In principe vervul je als administratief medewerer 3 functies: secretaresse, receptionist en bedrijfsadministratief medewerker.

Type opleiding en studieduur

De opleiding Administratief Medewerker duurt 2 jaar en is een BOL-opleiding. Dit betekent dat de opleiding gericht is op school, maar je loopt wel stage om praktijkervaring op te doen. Administratief Medewerker is een mbo-opleiding op niveau 2, waarbij je leert om uitvoerende werkzaamheden te verrichten.

Past Administratief Medewerker bij mij?

Weet je niet zeker of de functie van administratief medewerker wel bij je past? Kijk dan of je jezelf herkent in de onderstaande punten:

  • Je werkt nauwkeurig en geordend
  • Je kan goed samenwerken
  • Je bent communicatief vaardig
  • Je bent professioneel

Vooropleiding

Om toegelaten te worden tot de opleiding Medewerker Administratie heb je een van de volgende diploma’s nodig:

  • Diploma vmbo (basis- of kaderberoepsgericht, theoretisch of gemengde leerweg)
  • Overgangsbewijs havo/vwo 3e naar 4e leerjaar
  • Diploma van een niveau 1 opleiding

Werken als administratief medewerker

Als administratief medewerker kan je bij allerlei bedrijven aan de slag. Veel organisaties hebben administratieve medewerkers in dienst. Jouw werkzaamheden zijn afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de sector waarin je werkzaam bent.

Vervolgopleidingen

Wil je verder leren? Dan kan je een opleiding op niveau 3 gaan volgen, zoals de mbo-opleiding Financieel Administratief Medewerker. Na het afronden van die opleiding kan je ook nog doorstromen naar niveau 4 opleidingen.