Ben je werkzaam in de administratie en wil je jezelf verder ontwikkelen? De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) bestaat uit vier modules, waarna je weer helemaal klaar bent voor administratieve werkzaamheden in de toekomst. Het diploma is mogelijk ook te gebruiken als vrijstelling voor bepaalde hbo bachelor opleidingen.

Studieopbouw

De MBA opleiding is opgebouwd uit een viertal modules:

  • MBA Bedrijfsadministratie
  • MBA Belastingwetgeving
  • MBA Financiering
  • MBA Kostencalculatie

Ieder kwartaal doorloop je 1 module. Je wordt bijgestaan door een vakdocent en past de opgedane kennis toe in jouw eigen praktijk. Je doet alle kennis op met behulp van actueel en praktijkgericht lesmateriaal. Tijdens de modules word je klaargestoomd voor de examens. Het is mogelijk om oefenexamens te volgen en extra examentrainingen bij te wonen.

Type opleiding en studieduur

De opleiding hbo MBA duurt doorgaans 1 jaar en heeft per module een aantal bijeenkomsten. Het aantal bijeenkomsten is afhankelijk van het type opleiding: volg je een dag- of avondopleiding?

Vooropleiding

Om de MBA opleiding te kunnen volgen, is er een specifieke vooropleiding vereist. Er wordt een beginnend hbo-denkniveau verwacht en ook enige voorkennis van boekhouden is gewenst.

Voor wie is de opleiding MBA geschikt?

Ben je al werkzaam in een administratieve functie? Of wil je aan de slag in een financieel-administratieve functie? Het MBA-diploma biedt je goede perspectieven op de arbeidsmarkt.

Verder leren na hbo MBA

Na het behalen van je diploma kan je natuurlijk nog verder studeren. De opleiding HBO MBA biedt mogelijk enkele vrijstellingen bij bepaalde hbo bachelors, zoals SPD Bedrijfsadministratie of Accountancy.